Θεραπεία χειρότερη απ' την ασθένεια; Μελέτη δείχνει πως το lockdown στη Βρετανία συνδέεται με χιλιάδες παραπάνω θανάτους

butti_s / pixabay
Freepen.gr -
Χιλιάδες Βρετανοί που υποφέρουν από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια πεθαίνουν στο σπίτι αντί να αναζητούν ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με νέα μελέτη, καθώς τα νέα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι 75.000 αναμένεται να πεθάνουν ως αποτέλεσμα των μέτρων του lockdown, αναφέρει το Russia Today.

Οι εντολές παραμονής στο σπίτι ώθησαν αμέτρητους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ιατρικές παθήσεις να αποφύγουν τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό Heart και αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Daily Mail. Το έγγραφο σημείωσε ότι οι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις σε ιδιωτικές κατοικίες αυξήθηκαν κατά 35 τοις εκατό από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα 2.279 περισσότερους θανάτους κατά μέσο όρο τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο, οι θάνατοι από καρδιά και εγκεφαλικό επεισόδιο στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά περίπου 1.400 κατά την ίδια περίοδο, υποδηλώνοντας ότι κάποιοι που επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι θα είχαν πεθάνει ούτως ή άλλως, ακόμη και αν είχαν νοσηλευτεί. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι συνολικά υπήρχαν 2.085 παραπάνω θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία που θα μπορούσαν να συνδεθούν με τους πάσχοντες από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο που αρνήθηκαν να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ 2 Μαρτίου και 30 Ιουνίου, κάθε μέρα 17 άνθρωποι πέθαναν άσκοπα από καρδιακές προσβολές. Τα ευρήματα υποστηρίζουν κυβερνητικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τις καταστροφικές παρενέργειες των πολιτικών κατά του κορωνοϊού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας της κυβέρνησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Scientific Advisory Group for Emergencies - SAGE) διαπίστωσε ότι σχεδόν 75.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν τα επόμενα πέντε χρόνια από μη-Covid αιτίες ως αποτέλεσμα του lockdown. Περισσότεροι από 30.000 από αυτούς τους προβλεπόμενους θανάτους θα είναι αποτέλεσμα μη ανιχνευόμενων καρκίνων, ακυρωμένων χειρουργικών επεμβάσεων και προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την οικονομική ύφεση. 26.000 αναμένεται να πεθάνουν εάν οι άνθρωποι συνεχίσουν να αποφεύγουν την αναζήτηση κρίσιμης ιατρικής περίθαλψης.

Οι ζοφερές προβλέψεις φαίνεται να διαδραματίζονται ήδη. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS), υπήρχαν 830 παραπάνω θάνατοι στο σπίτι σε μία εβδομάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με τον πενταετή μέσο όρο των θανάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει 5.556 περισσότερους θανάτους στο σπίτι τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, αλλά μόνο 1.117 θάνατοι αποδόθηκαν στο Covid-19 την ίδια περίοδο, ανέφερε η Telegraph.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάιο από το British Medical Journal διαπίστωσε ότι μόνο το ένα τρίτο των παραπάνω θανάτων που παρατηρούνται στην Αγγλία και την Ουαλία μπορεί να συνδεθεί με τον κορωνοϊό.

Από την έναρξη της πανδημίας, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει 423.000 περιπτώσεις κορωνοϊού, με αποτέλεσμα 41.936 θανάτους. Η χώρα έχει δει μια πρόσφατη αύξηση σε νέες λοιμώξεις, αλλά οι καθημερινοί θάνατοι παρέμειναν σχετικά σταθεροί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail