Εντυπωσιάζει το νέο κορεατικό μαχητικό KF-X: Η ιδιαίτερη δυνατότητά του!

Freepen.gr - Για πρώτη φορά, η Korea Aerospace Industries (KAI) παρουσίασαν το πρώτο πρωτότυπο του μαχητικού KF-X επόμενης γενιάς, αναφέρει το defence-blog.com.

Ο κολοσσός αεροδιαστημικής της Νότιας Κορέας προχωρά με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη ενός προγράμματος ανάπτυξης μαχητικών αεροσκαφών με στόχο την παραγωγή ενός προηγμένου μαχητικού πολλαπλών ρόλων για τις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας.

Η εταιρεία πέρασε πρόσφατα στην έναρξη της τελικής διαδικασίας συναρμολόγησης του πρώτου μαχητικού, όπου θα εγκατασταθούν ηλεκτρονικά, ραντάρ και διάφορα άλλα υποσυστήματα έως ότου το αεροσκάφος κυκλοφορήσει επίσημα τον Απρίλιο του 2021.

Το πρωτότυπο είναι υπό κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2021. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση αναμένεται το 2022, με την προγραμματισμένη κατασκευή να ξεκινήσει το 2026. Η Νότια Κορέα αναμένεται να χρησιμοποιεί 120 αεροσκάφη έως το 2032.

Θα κατασκευαστούν συνολικά 6 πρωτότυπα για να υποβληθούν σε δοκιμές έως ότου το μοντέλο παραγωγής KF-X τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία το 2026.

Το KF-X είναι μαχητικό 4,5ης γενιάς που όμως έχει μια ιδιαίτερη δυνατότητα καθώς υπάρχει μελλοντικό σχέδιο για μετατροπή του σε 5ης γενιάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail