Η Τουρκία "φοβερίζει" την Αρμενία: Σταματήστε αμέσως να παίζετε με τη φωτιά!

Freepen.gr - Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε προειδοποίηση στις αρμενικές αρχές τη Δευτέρα, μετά το θάνατο στρατιώτη του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των συνόρων.

Σε ένα tweet μέσω του επίσημου λογαριασμού του, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις αρμενικές αρχές να σταματήσουν αμέσως "να παίζουν με τη φωτιά".

"Η Αρμενία, η οποία κατέλαβε παράνομα το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έχει πλέον παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή Τοβούζ και ένας ηρωικός στρατιώτης του Αζερμπαϊτζάν έχει μαρτυρήσει", ανέφερε το υπουργείο.

Και προστίθεται: "εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλους τους αδελφούς και αδελφές του Αζερμπαϊτζάν. Η Αρμενία πρέπει να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά αμέσως!"

Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι η κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν ήταν τεταμένη και ότι αυτές οι εντάσεις οδήγησαν στη δολοφονία ενός στρατιώτη του Αζερμπαϊτζάν ως αποτέλεσμα της αμοιβαίας ανταλλαγής πυρών κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών.

"Η κατάσταση στη γραμμή επαφής μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και προς τα κρατικά σύνορα με την Αρμενία επιδεινώνεται όλο και περισσότερο από τον εχθρό. Πρόσφατα, οι αυξανόμενες περιπτώσεις σοβαρών παραβιάσεων κατάπαυσης του πυρός από τις μονάδες των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων έχουν επιδεινωθεί σοβαρά", ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

H Αρμενία, ιστορική φίλη και σύμμαχος της Ελλάδας, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα παραπάνω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail