Η Τουρκία μπλόκαρε ιστοσελίδα γιατί αποκάλυψε τις κηδείες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Freepen.gr - Οι τουρκικές αρχέςμπλόκαραν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Yeni Yaşam, ημέρες μετά την έκδοση των ποινών φυλάκισης για τον συντάκτη και τον διευθυντή ειδήσεων.

Η Yeni Yaşam το ανέφερε σε δήλωση, εξηγώντας ότι η αρχή Επικοινωνιών και Τεχνολογίας είχε εφαρμόσει την απόφαση που εκδόθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο δικαστής και το Ποινικό Δικαστήριο του Hatay είχαν προηγουμένως αποφανθεί για την απαγόρευση της περιήγησης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Αυτό έρχεται μετά την έκδοση ποινών φυλάκισης στις 9 Σεπτεμβρίου εναντίον του αρχισυντάκτη της Yeni Yaşam, Mehmet Ferhat Çelik και του διευθυντή ειδήσεων Aydin Kasr, λόγω αναφορών στις κηδείες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη.

Ο Çelik και ο Kasr καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια και 8 μήνες φυλάκισης με την κατηγορία της αποκάλυψης πληροφοριών και εγγράφων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ωστόσο η ιστοσελίδα απέκτησε νέα διεύθυνση, http://yeniyasamgazetesi2.com, ώστε να είναι προσβάσιμη και στην Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail