Νέο επεισόδιο Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν με ανταλλαγή πυρών κι έναν Αζέρο στρατιώτη νεκρό

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι η κατάσταση στα σύνορα με την Αρμενία ήταν τεταμένη και οδήγησε στο θάνατο ενός Αζέρου στρατιώτη ως αποτέλεσμα της αμοιβαίας ανταλλαγής πυρών με τις αρμενικές δυνάμεις.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε επίσης τις αρμενικές δυνάμεις ότι άνοιξαν πυρ στις δυνάμεις της χώρας του.

Αναφέρεται ότι: "Ως αποτέλεσμα μιας άλλης πρόκλησης του εχθρού προς την κατεύθυνση του Tovuz στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ο λοχίας του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, Mammadov, Ilshan Alioglu σκοτώθηκε”.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν θεωρεί υπεύθυνη την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Αρμενίας υπεύθυνη για την επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο.

Πριν από αυτή την ανταλλαγή πυρών, ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι "χθες το βράδυ καταρρίφθηκε άλλο ένα τακτικό drone των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων".

To Γερεβάν δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε κάποιο σχόλιο, ωστόσο πριν λίγες ημέρες είχε καταγγείλει τις ενέργειες των Αζέρων στα σύνορα με την Αρμενία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail