Αρμενία: Ο πόλεμος θα τελειώσει με ολοκληρωτική καταστροφή του Αζέρικου στρατού

Freepen.gr - Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει με πλήρη καταστροφή ή τουλάχιστον καταστροφή του εντυπωσιακού δυναμικού του στρατού του Αζερμπαϊτζάν και μερικές δεκαετίες θα είναι απαραίτητες για να ανακάμψουν, αναφέρει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν στη σελίδα του στο Facebook. "Αυτό δεν είναι μόνο ρητορική", πρόσθεσε. 

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πασινιάν παρουσίασε λεπτομέρειες για τις εξελίξεις της στρατιωτικής επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν. Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις και τόνισε ότι σέβεται το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός και λαμβάνει μέτρα για αποκλιμάκωση. 

Ο Νικόλ Πασινιάν προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επιθετικότητα που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία κατά της Αρμενίας και του Αρτσάκ και να αναγκάσει την Τουρκία να εγκαταλείψει την περιοχή του Νότιου Καυκάσου, μιλώντας στην τηλεόραση Russia-1.

"Η Τουρκία συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Σύμφωνα με τις επαληθευμένες πληροφορίες μας, οι Τούρκοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές και αξιωματικοί υψηλού επιπέδου βρίσκονται τώρα σε θέσεις διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν και σε ορισμένες περιπτώσεις ελέγχουν ακόμη και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έχουν υπάρξει πολυάριθμες αναφορές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι η Τουρκία μεταφέρει και αναπτύσσει μισθοφόρους από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν για συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Αρτσάκ και της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν ήδη υπάρξει συγκρούσεις μεταξύ των μισθοφόρων και των ντόπιων του Αζερμπαϊτζάν σε μερικούς από τους οικισμούς του Αζερμπαϊτζάν, επειδή οι μισθοφόροι προσπαθούν να εισαγάγουν το νόμο της Σαρία σε αυτά τα χωριά. Εισέρχονται σε καταστήματα και αναγκάζουν να σταματήσουν να πωλούν αλκοόλ", δήλωσε ο Pashinyan.

Αναφερόμενος στην καταστροφή ενός αρμενικού αεριωθούμενου αεροσκάφους SU-25 από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της άμεσης συμμετοχής της Τουρκίας στη σύγκρουση.

"Είναι προφανές ότι τώρα οι Αρμένιοι τόσο της Αρμενίας όσο και του Αρτσάκ βρίσκονται υπό τουρκική απειλή. Η Τουρκία αναζητά μια ευκαιρία να επεκτείνει τη συμμετοχή της στη σύγκρουση. Αναζητούν μια ευκαιρία να μεταφέρουν τα στρατεύματά τους στο Nakhichevan. Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν ήδη κάποιες μονάδες του τουρκικού στρατού εκεί. Μέρος του τουρκικού στρατού βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν από τον Αύγουστο, διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις", δήλωσε ο Πασινιάν, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων σχεδιάστηκαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Αρτσάκ και της Αρμενίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail