Σε λίγους μήνες ακύρωσε πανάρχαιες βρετανικές ελευθερίες, διέλυσε την οικονομία, τρομοκράτησε τους Βρετανούς

TheDigitalArtist / pixabay
Λυπάμαι που θα το πω, γιατί παλαιότερα τον έχω υποστηρίξει, αλλά αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κορωνο-φασίστας της ευρωπαϊκής ηπείρου είναι ο -πάλαι ποτέ libertarian- πρωθυπουργός της Βρετανίας, Mπόρις Τζόνσον. 

Το Μάρτιο φοβήθηκε τις αντιδράσεις των ΜΜΕ, εγκατέλειψε άρον άρον το σουηδικό μοντέλο αντιμετώπισης της επιδημίας και επέβαλε ένα από τα πιο σκληρά και μεγαλύτερα σε διάρκεια lockdowns στην Ευρώπη. Η κυβέρνησή του, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, κατατρομοκράτησε τους πολίτες σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και σήμερα οι Βρετανοί φοβούνται να επιστρέψουν πίσω στις δουλειές τους (ενώ τα 2/3 των Γερμανών και των Γάλλων έχουν γυρίσει στα γραφεία τους, το αντίστοιχο ποσοστό στη Βρετανία είναι μικρότερο από το 1/3). 

Η καραντίνα αυτή και θανάτους δεν απέτρεψε (η Βρετανία είναι η 3η χώρα στην Ευρώπη σε νεκρούς αναλογικά με τον πληθυσμό της) και νέκρωσε την οικονομία, αφού στο δεύτερο τρίμηνο σημειώθηκε ύφεση ρεκορ της τάξης του 20,4% παρά τις γιγαντιαίες κρατικές δαπάνες. Όταν επιτέλους, ο Τζόνσον εδέησε να βάλει τέλος σε αυτή την τρέλα, ακολούθησαν μια σειρά από τοπικές και μάλλον αναίτιες καραντίνες (η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές δεν οφειλόταν σε ξέσπασμα της επιδημίας αλλά περισσότερο στην αύξηση των τέστ), ενώ τελείως παράλογες καραντίνες επιβλήθηκαν και στους ατυχείς Βρετανούς ταξιδιώτες που επέστρεφαν από τουριστικούς προορισμούς. 

Αυτήν την εβδομάδα, με τις πρώτες ενδείξεις αύξησης των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο (με τους θανάτους να είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών και με πολλούς επιστήμονες να αμφισβητούν αν πράγματι η χώρα βρίσκεται στην αρχή του δεύτερου κύματος της επιδήμιας), ο Τζόνσον έσπευσε να ανακοινώσει -με πόνο καρδιάς όπως είπε- την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 6 ατομών ακόμη και σε σπίτια! Μαλιστα, οι εφημερίδες γράφουν πως θα γίνουν παραδειγματικές συλλήψεις φοιτητών που δεν θα τηρούν τα νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ώστε να δοθεί ένα μήνυμα αυστηρότητας στη νέα γενιά ενώ ένα νέο ειδικό σώμα ενστολών θα φέρεται στους πεζούς σαν.... πρόβατα και θα τους κατευθύνει από την σωστή πλευρά του δρόμου για να αποφεύγεται ο συνωστισμός! 

Το λυπηρό είναι πως όλα αυτά τα παράλογα και αυταρχικά μέτρα επιβάλλονται από έναν άνθρωπο που για χρόνια έδωσε αγώνες εναντίον του nanny state και της υπερβολικής παρέμβασης του κράτους στις ιδιωτικές ζωές των ανθρώπων. Και όταν ανέβηκε στην εξουσία, κατέληξε να είναι υπεύθυνος για "τη μεγαλύτερη επιδρομή ενάντια στις ατομικές ελεύθεριες σε ολόκληρη τη βρετανική ιστορία, ακόμη και αν συμπεριλάβουμε τις πολεμικές περιόδους", όπως επισήμανε ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Λόρδος Jonathan Sumption. 

Δεν ξέρω αν η εμπειρία του στο νοσοκομείο ήταν αυτή που τον μεταμόρφωσε προς το χειρότερο, δεν ξέρω αν όλα αυτά συμβαίνουν επειδή τρέμει τα, πράγματι εχθρικά, ΜΜΕ αλλά γεγονός είναι πως ο Τζόνσον φάνηκε ανίκανος να αντιμετωπίσει ψύχραιμα αυτή την κρίση. Μέσα σε λίγους μήνες, ακύρωσε πανάρχαιες βρετανικές ελευθερίες, διέλυσε την οικονομία, τρομοκράτησε τους Βρετανούς, μετέτρεψε τους Τόρηδες σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα. Ας φέρει τουλάχιστον εις πέρας το Brexit (ο μόνος τομέας που φαίνεται να παραμένει σταθερός στις θέσεις του ) και ας πάει σπίτι του. Η ιστορία δεν θα είναι καλή μαζί του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail