Ολόκληρα χωριά χωρίς νερό στη Χάσακα αλλά τσιμουδιά από τους ανθρωπιστές για την Τουρκία

Freepen.gr - Το πρόβλημα της υδροδότησης στην επαρχία της Χάσακα εξακολουθεί να ανησυχεί την Αυτόνομη Διοίκηση. Το πρόβλημα έγινε πολύ σοβαρό όταν το τουρκικό κράτος που εισέβαλε άρχισε να διακόπτει την παροχή νερού από το σταθμό νερού στο Alouk, που βρίσκεται στα ανατολικά της Serêkaniyê.

Το χωριό Em El Kef στο Til Temir είναι ένα από τα εκατοντάδες χωριά που υποφέρουν από την έλλειψη νερού λόγω του πολέμου νερού που διεξάγει το τουρκικό κράτος. Αν και βρίσκεται στα σύνορα των κατεχόμενων περιοχών και όχι μέσα σε αυτές, το νερό δεν μπορεί να παραδοθεί στο χωριό, επειδή στοχεύεται συνεχώς από το τουρκικό κράτος και τους μισθοφόρους του.

Οι χωρικοί είπαν ότι οι επιθέσεις των εισβολέων συνεχίζονται, μαζί με το πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζουν.

Ένας κάτοικος του χωριού, ο Ecil El Hisen είπε στο πρακτορείο ANHA ότι το νερό στο χωριό έχει μειωθεί σημαντικά για ένα μήνα και προσέθεσε: "Το νερό μας έχει μειωθεί από την στιγμή που το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του πλησίασαν στο χωριό. Το νερό είναι η πιο βασική ανάγκη των ανθρώπων και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε το ζήτημα με τις υδροφόρες. Ωστόσο, τα βυτία δεν μπορούν να εισέλθουν στο χωριό επειδή οι οδηγοί φοβούνται ότι θα γίνουν στόχοι από τους εισβολείς".

Ο Huriye El Ehmed είπε ότι το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στις θέσεις των μισθοφόρων και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι το χωριό μας βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου αναπτύσσονται μισθοφόροι, τα βυτιοφόρα δεν μπορούν να έρθουν στο χωριό. Το τουρκικό κράτος έκλεισε τον σταθμό νερού στο Alouk, αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς νερό. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους κατακτητές κατά του λαού είναι ατελείωτα. Όχι μόνο έκοψαν το νερό του χωριού μας, αλλά μας επιτέθηκαν και με βαριά όπλα. Το σπίτι μου καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς. Η περιοχή μας ήταν ασφαλής προτού έρθει το τουρκικό κράτος. Χάθηκε όλη η ασφάλεια της περιοχής μας με την κατοχή και τις επιθέσεις».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail