Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας με Αρμενία και τριμερή μαζί με Κύπρο

Καθώς από τις πρωινές ώρες της Κυριακής βρίσκονται σε εξέλιξη πολεμικές επιχειρήσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, αξίζει να θυμίσουμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2020 υπεγράφη το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδος – Αρμενίας για το έτος 2020.

 Επικεφαλής της Ελληνικής πλευράς ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ ΠΝ και της πλευράς της Αρμενίας ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Αμύνης, κ. Λεβόν Γκριγκόρι Αϊβαζιάν (Levon Grigori Ayvazyan).

Το υπόψη πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές κοινές δραστηριότητες στον τομέα της επιχειρησιακής και της ατομικής εκπαίδευσης.

Επίσης υπεγράφη το Πρόγραμμα Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδος – Αρμενίας – Κύπρου για το έτος 2020. Επικεφαλής της Ελληνικής πλευράς ήταν ο Υποναύαρχος Δημήτριος Καβουλάκος ΠΝ, Διευθυντής Στρατηγικής – Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ, της πλευράς της Αρμενίας ο κ. Λεβόν Γκριγκόρι Αϊβαζιάν (Levon Grigori Ayvazyan), Διευθυντής της Διευθύνσεως Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Αμύνης, ενώ της Κυπριακής ο Τχης (ΠΖ) Χρυσός Κουλλουπάς, Επιτελής του Τμήματος Αμυντικής Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αμύνης της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις, σχετικά με τις προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Καυκάσου.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.