Η Κύπρος δεν κείται απλώς μακράν, δε μας αφορά κιόλας!

Πώς να ζητήσει η Ελλάδα την υποστήριξη της Ευρώπης απέναντι στην επιθετικότα της Τουρκίας, όταν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση εγκαταλείπει την Κύπρο, η οποία υφίσταται έναν θαλάσσιο Αττίλα ΙΙΙ; Διότι όσο κι αν υποβαθμίζεται το γεγονός αυτό από τα ΜΜΕ, η αλήθεια είναι μια: ότι η Τουρκία κάνει γεωτρήσεις εντός της κεκηρυγμένης κυπριακής ΑΟΖ!

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Μια ενέργεια που παραβιάζει βάναυσα την κυριαρχία της Κύπρου, εκθέτει την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Κύπρος είναι μέλος, αλλά εμμέσως εκθέτει και τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ κλπ. Εκθέτει όμως πάνω από όλα την Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος για την Κύπρο.

Η Ελλάδα έχει ιστορική ευθύνη για τον κυπριακό ελληνισμό, αλλά έχει και ευθύνη για την τραγωδία του 1974. Ακόμη όμως και αν η Κύπρος δεν ήταν επί χιλιάδες χρόνια ένα ελληνικό νησί, πάλι έπρεπε να μας ενδιαφέρει, αν είχαμε κάποια πολιτική για την Ανατολική Μεσόγειο. Όπως φαίνεται όμως, η μικρή Ελλάς του αθηνοκεντρικού κατεστημένου, δεν έχει στρατηγικά οράματα. Η Κύπρος για το ελλαδικό πολιτικό σύστημα φαίνεται να είναι περισσότερο μια υποχρέωση την οποία προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Έτσι από το "η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται" περάσαμε στο "Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κράτος", όπως είπε και πρόσφατα ο παραιτηθείς σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Πώς να καταγγείλεις λοιπόν μετά τους Ευρωπαίους ότι δεν αντιδρούν όσο θα θέλαμε στις τουρκικές προκλήσεις, όταν εμείς δεν στηρίζουμε την Κύπρο στη συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ; Τουλάχιστον οι Ευρωπαίοι έχουν και κάποια οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία. Εμείς τί έχουμε; Φοβικά σύνδρομα;

Ας μην υπάρχουν πάντως αυταπάτες. Τα τουρκικά γεωτρύπανα - ελληνικής αρχικής ιδιοκτησίας - θα έλθουν και στην ελληνική ΑΟΖ. Με αυτά που κάνουμε μάλιστα και κυρίως με αυτά που δεν κάνουμε, τα προσκαλούμε μια ώρα αρχύτερα. Ας μην ζητάμε τότε την υποστήριξη των ξένων. Θα είμαστε μόνοι. Να το ξέρουμε από τώρα.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.