Γνωρίζει κανείς πόσα από τα κορίτσια των καταυλισμών παντρεύτηκαν στην Ελλάδα;

ebrahim / pixabay

Με πρότυπο το Μεγάλο Προφήτη! Ο γάμος κοριτσιών σε παιδική ηλικία επιτρέπεται ως γνωστόν ακόμα σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, χώρες του Περσικού Κόλπου, Σουδάν, Σομαλία κ.α.). Σαν πρότυπο τέτοιων γάμων παρουσιάζεται ο ίδιος ο προφήτης Μωάμεθ με τις δώδεκα γυναίκες, ο οποίος παντρεύτηκε την εξαετή Αΐσα, κόρη του συντρόφου του στις εκστρατείες και πρώτου διαδόχου του σαν χαλίφη, του Αμπού Μπάκρ.

«Ο γάμος με τον προφήτη τελέσθηκε όταν ήμουν 6 ετών και ολοκληρώθηκε όταν έγινα 9 και παρέμεινα μαζί του για 9 έτη», δηλαδή μέχρι τον θάνατο του (Sahih al-Bukhari, 7:62:64).

Με δεδομένο ότι χιλιάδες κορίτσια από αυτές τις μουσουλμανικές χώρες ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, άραγε γνωρίζει κανείς πόσα από αυτά τα μικρά κορίτσια που ζουν στους καταυλισμούς, στα ξενοδοχεία και τα σπίτια που τους νοικιάζουν διάφορες ΜΚΟ, κυκλοφορούν στα ΜΜΜ ή περιφέρονται στην πλατεία Βικτωρίας και στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας είναι παντρεμένα ή ακόμα και αν παντρεύτηκαν στην Ελλάδα;

Η ελληνική πολιτεία και οι διάφορες γυναικείες οργανώσεις έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον γι αυτά; Ή μήπως οι διάφοροι «προστάτες» τους θεωρούν και τον γάμο ανήλικων κοριτσιών «ανθρώπινο δικαίωμα»; Κάτι σαν την μαντήλα ή την μπούρκα δηλαδή.

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail