Πρόσεξε κανείς τι ξέφυγε του Μητσοτάκη για τις μάσκες στα σχολεία;

Freepen.gr - Κατά τη δευτερολογία και τριτολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 (https://primeminister.gr/2020/09/08/24720) σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας στη δημόσια υγεία, την οικονομία, στους εργαζόμενους και για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, έκανε μία αναφορά που δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής:

«Κατάλαβα ότι υπάρχει μία αμφισβήτηση, το είπατε ευθέως, για τη χρήση της μάσκας σε νεαρές ηλικίες. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον από αυτά τα οποία είπατε. Αυτή, θα το ξαναπώ, ήταν η εισήγηση των ειδικών. Θα το ξαναπώ και για να καθησυχάσω και γονείς και εκπαιδευτικούς. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6, 7, 8 ετών να φοράει συνέχεια τη μάσκα. Και είπαμε από την πρώτη στιγμή -και η Υπουργός Παιδείας το εξήγησε με απόλυτη σαφήνεια- ότι η μάσκα σε αυτές τις ηλικίες έχει περισσότερο παιδαγωγικό χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί εάν δεν φοράει τη μάσκα του».

Μετά το 10:45



Τι εννοεί ο πρωθυπουργός ότι "έχει περισσότερο παιδαγωγικό χαρακτήρα"; Τι είναι; Τιμωρία; Για ποιον παιδαγωγικό σκοπό επιβάλλεται; Κι αν στα παιδιά των 6-7-8 που είναι και πιο δύσκολο να τηρήσουν ορισμένα πράγματα λόγω της ηλικίας, η μάσκα έχει περισσότερο παιδαγωγικό ρόλο παρά υγιεινομικό σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τι αντιλαμβάνεται κανείς για τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν ωριμότητα και καταλαβαίνουν περισσότερα; Τα οποία παιδιά μέσα στις τάξεις και σε απόσταση καλούνται να φορέσουν μάσκα, ενώ έξω στην αυλή, στις πλατείες, στα σπίτια ως παρέα θα κάθονται δίπλα διπλά.

«Αλλά να σας πω κάτι, έχω δει και πολύ συγκινητικές ιστορίες, κυκλοφορούν αρκετές στο διαδίκτυο, με παιδάκια 3, 4, 5 ετών τα οποία πάσχουν από βαριές ασθένειες και τα οποία είναι υποχρεωμένα να φοράνε μάσκα για δύο και τρία χρόνια πολλές φορές, γιατί αυτό ακριβώς τους υποδεικνύουν οι ειδικοί»

Εντελώς άστοχη αναφορά από τον πρωθυπουργό που δε γνωρίζει τι σημαίνει να περνάς τα παιδικά σου χρόνια στο νοσοκομείο για πολύ σοβαρούς λόγους (μόνο όποιος το έχει ζήσει, ξέρει και δικαιούται να μιλήσει) και να ισοσκελίζει τους ασθενείς με τους υγιείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail