Ξεσκέπασε την Τουρκία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Συρία!

Freepen.gr - Ο υπουργός εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Moallem, επιβεβαίωσε ότι η πολιτική ατζέντα στον κόσμο εξακολουθεί να προηγείται της ανθρωπιστικής σημειώνοντας τα μονομερή, καταναγκαστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο λαό της Συρίας με την εξάπλωση του COVID 19.

"Η τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί συνεχή κίνδυνο για τη σταθερότητα και την ευημερία στον κόσμο, αποτελεί επίσης τις σημαντικότερες απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια", πρόσθεσε ο al-Moallem σε ομιλία του στην 75η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που μεταδόθηκε μέσω βίντεο.

Επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό καθεστώς βρίσκεται στην κορυφή εκείνων που επενδύουν στην τρομοκρατία καθώς είναι ένας από τους χορηγούς τρομοκρατίας στη Συρία και την περιοχή.

"Η παράνομη παρουσία των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων στα Συριακά εδάφη αποτελεί κατοχή και η Συρία δεν θα φεισθεί προσπαθειών για να τερματίσει αυτή την κατοχή με όλα τα δυνατά μέσα που εγγυάται το διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο al-Moallem.

"Το τουρκικό καθεστώς έχει διευκολύνει την είσοδο δεκάδων χιλιάδων ξένων τρομοκρατών στη Συρία και εξακολουθεί να προσφέρει σε όλες τις μορφές υποστήριξης στην Jabhat al-Nusra και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις" αναφέρε ο al-Moallem υπογράμμισε επίσης τις πολιτικές τουρκοποίησεις των κατεχομένων περιοχών στο βορρά αλλά και την πρόσφατη οπλοποίηση επί μήνες του νερού στη Χάσακα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail