Λυπάμαι, αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε έτσι

Taken / pixabay
Αύριο στα σχολεία έχουμε αγιασμό. Η ημέρα αυτή είναι για όλους μας πάντα ξεχωριστή και χαρούμενη. Είναι η πρώτη χρονιά σε όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκω που ξεκινάμε άσχημα. Με εκνευρισμό, στρες, αγωνία, ανησυχία και μία άνευ προηγουμένου και άνευ λόγου και αιτίας πίεση. Μέσα σε 48 ώρες το Υπουργείο μας έχει βομβαρδίσει με ένα εκατομμύριο πράγματα, τα οποία αντί να στείλει εγκαίρως επέλεξε να το κάνει την τελευταία στιγμή. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Θυμάται να μας πει για τον αγιασμό στις 2 η ώρα το μεσημέρι την Παρασκευή, όταν κλείνουν τα σχολεία και ήδη είχαμε ενημερώσει τους γονείς, θυμάται μέσα στο ΣΚ να φωνάξει τους δ/ντές να πάρουν τις μάσκες, μας έχει μετατρέψει σε προθάλαμους νοσοκομείων με κάτι οδηγίες ό,τι να'ναι, κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει κάτι καινούριο, συστήνει επιτροπή για τα σχολεία, κάνει έναν από εμάς υπεύθυνο COVID, λες και εμείς είμαστε γιατροί, ο οποίος θα εκπαιδεύσει και τους υπόλοιπους εκπαδευτικούς σε αναγνώριση συμπτωμάτων COVID, στέλνει κάτι προγράμματα με συνεχόμενα δίωρα με μάσκες και λιγότερα διαλείμματα και ως κερασάκι στην τούρτα έρχεται και χαρτί από την εισαγγελία να ειδοποιούμε την αστυνομία, αν υπάρξει αρνητής. 

Λυπάμαι, αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Αρκετά.
Δεν μπορούμε να δουλέψουμε έτσι.

Αν η ηγεσία του Υπουργείου θέλει να δείξει ότι κάτι κάνει βομβαρδίζοντας τα σχολεία με οδηγίες και συνεντεύξεις, εμείς έχουμε άλλο έργο και δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε.
Έχουμε τρελαθεί οι άνθρωποι.

Δε θα μιλήσω για το αυριανό φιάσκο του αγιασμού που αποφάσισαν να τον κάνουν ημέρα που οι ιερείς δεν μπορούν να έρθουν νωρίς και μας έστειλαν ως πρόγραμμα το ακόλουθο: "Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ - Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (117512/ΓΔ4/08-09-2020)".

Αν έχουν το Θεό τους δηλαδή θα συζητάμε από τις 8 μέχρι τις 11, που θα γίνει ο αγιασμός, τις οδηγίες COVID με το μακρύ και το κοντό του καθενός. Είμαστε σοβαροί; 

Να ξέρουν στο Υπουργείο και οι γονείς ότι φοβόμαστε πολύ μη μας λιποθυμήσει παιδί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε αν κάποιο παιδί δυσανασχετήσει με τη μάσκα, έχουμε 25 σε κάθε τάξη, δεν ξέρουμε πως θα είναι το μάθημα σε τάξεις που δεν αερίζονται καλά, με τόσα άτομα, με ζέστη, θα ακουγόμαστε, δεν θα ακουγόμαστε, πώς θα γίνει μάθημα.

Και τέλος θα ήθελα να ζητήσω από τους γονείς να τα φέρουν τα παιδιά στο σχολείο. Κι αν δεν μπορεί, ας πει το παιδάκι μέσα στο μάθημα ότι δεν αντέχει την μάσκα. Υπάρχουν οδηγίες και λύσεις για το καλό του παιδιού. Ας μην βάλουμε το παιδί στην μέση.

Να σταματήσουν οι ειδικοί και οι πολιτικοί να παίζουν με τα σχολεία.
Βάλτε επιτέλους στο Υπουργείο με τους ειδικούς σας μία τελεία.
Εμείς ως ειδικοί στα σχολεία δεν αντέχουμε άλλο. Ούτε τα παιδιά αντέχουν.
Φτάνει πια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail