Ισραήλ: Δεν αποκλείουμε πρώτο προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν

Freepen.gr - Το Ισραήλ δεν έχει αποκλείσει μια προληπτική επίθεση εναντίον του Ιράν, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μνημοσύνου για όσους έπεσαν στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ του 1973.

"Μια προληπτική επίθεση είναι ένα δύσκολο πράγμα για να κάνουμε. Ξέρω ότι αν το Ιράν θέλει να βασιστεί στο βορρά, είμαστε έτοιμοι να το πολεμήσουμε. Αυτό είναι ένα άμεσο μάθημα του πολέμου του Γιομ Κιπούρ", σημείωσε ο Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι "θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το κράτος του Ισραή; δεν αποκλείουμε το προληπτικό πρώτο χτύπημα".

Ο Νετανιάχου συνέχισε να αναλογίζεται "τη δύναμη από την πλευρά μας", λέγοντας ότι είναι αυτό που "έφερε ειρήνη με την Ιορδανία, την Αίγυπτο, συμφωνίες με τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν".

"Η δύναμη που θα φέρει την ειρήνη με επιπλέον κράτη. Η δύναμη και η επιμονή θα μας επιτρέψουν να χειριστούμε την κρίση του κορωνοϊού", συνέχισε ο Νετανιάχου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail