Ο κατήφορος επιταχύνεται


Δρομολογούνται ο νέος πτωχευτικός νόμος, το 5G, το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ και το σχέδιο Ηρακλής – το οποίο έχουμε τεκμηριώσει πως δεν είναι τίποτα άλλο, από τη συμπαιγνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες. Κάτι που θα μας κοστίσει ακόμη 12 δις €, επί πλέον στα 60 δις € που έχουν ήδη δαπανηθεί. Εάν όλα αυτά θεωρηθούν από τους Έλληνες Πολίτες ως μία θετική εξέλιξη, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε είναι περιττή η δική μας άποψη – ενώ φυσικά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε τον πάνσοφο λαό.

.

Επικαιρότητα

Από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνεχίζει να κυβερνάει με ψέματα στα εθνικά, στο μεταναστευτικό, στην υγεία και στην οικονομία, σημειώνοντας πως τα δημοσιονομικά μέτρα που διατέθηκαν στο οκτάμηνο ήταν μόλις 4,3 δις € σύμφωνα με τη σελίδα του υπουργείου οικονομικών (πηγή), απομονώσαμε τα παρακάτω σημαντικά:

“Προωθούμε επιθετικά την μεταρρυθμιστική ατζέντα μας. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας έχει δοθεί στη δημοσιότητα, και προβλέπει για πρώτη φορά ένα ενιαίο πλαίσιο για την αναδιάρθρωση και την κήρυξη σε πτώχευση λόγω χρεών, φυσικών ή νομικών προσώπων. Συνιστά επανάσταση για την Ελλάδα, τίποτα λιγότερο, απλοποιώντας και επιταχύνοντας διαδικασίες, προστατεύοντας τα δικαιώματα πιστωτών ενώ ταυτόχρονα, καθαρίζει το τοπίο από τις αποκαλούμενες «επιχειρήσεις-ζόμπι» και βοηθά στην σημαντική ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος της χώρας.

Το φθινόπωρο αναμένεται η δημοπρασία για το φάσμα 5G και η λειτουργία του κρατικού ταμείου που δημιουργείται για να υποστηρίξει υπηρεσίες 5G. Και επίσης συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθειά μας για την ψηφιοποίηση του κράτους και τη νομοθέτηση του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας, σύντομα θα ξεκινήσουμε την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, του διαχειριστή του δικτύου ηλεκτροδότησης. Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, το πρόγραμμα «Ηρακλής» προχωρά όπως έχει σχεδιαστεί. Αναμένουμε τη συμμετοχή και των τεσσάρων τραπεζών έως το τέλος του 2020 και το πρόγραμμα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο μισό, κινείται εντός στόχων”.

Ξεκινώντας από το πρώτο, προσπαθεί να παρουσιάσει ως μία σημαντική εξέλιξη τον πτωχευτικό νόμο που επέβαλλαν οι δανειστές στην Ελλάδα – με τον οποίο θα χρεοκοπούν στο μέλλον και τα νοικοκυριά, όταν μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο προβλεπόταν μόνο για τις επιχειρήσεις και τους εμπόρους. Οφείλουμε εδώ να υπενθυμίσουμε αυτό που επαναλαμβάναμε συνεχώς μετά το 2010: το ότι όταν δεν χρεοκοπούν τα κράτη διαγράφοντας χρέη τους, χρεοκοπούν οι Πολίτες τους – κάτι που διαπιστώνεται συνεχώς έκτοτε, ενώ θα επιταχυνθεί στο μέλλον, με τη θεσμική κατοχύρωση της πτώχευσης. Εάν οι Έλληνες συμφωνούν με τον πρωθυπουργό, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις (η χθεσινή στην εικόνα, μεγεθύνεται πατώντας επάνω), κατά τον οποίο η χρεοκοπία είναι μία επαναστατική και θετική αλλαγή, δικό τους πρόβλημα.

Όσον αφορά το δεύτερο, σύμφωνα με το καινούργιο νομοσχέδιο ο ιδρυτής της θυγατρικής επιχείρησης που θα υποστηρίξει το 5G θα είναι το ΕΕΣΥΠ – γνωστό ως το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ των ξένων (πηγή). Αυτό δηλαδή που δρομολογήθηκε με το τρίτο μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη το 2015 από την Τρόικα Εσωτερικού – με στόχο τη ληστεία των κρατικών επιχειρήσεων και γενικότερα του δημοσίου πλούτου των Ελλήνων. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως οι δανειστές δεν ληστεύουν μόνο το παρόν και το παρελθόν μας – αλλά, επίσης, το μέλλον μας, με τη συμφωνία της κυβέρνησης.

Σε σχέση με το τρίτο, το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και μάλιστα των δικτύων που θεωρείται διεθνώς απαράδεκτο, συνεχίζεται – χωρίς να μειώνεται καν το δημόσιο χρέος που στις 30.06.2020 ήταν στα 362,9 δις € (πηγή). Δηλαδή στο 215% του ΑΕΠ που αναμένεται το 2020 στα 169 δις €, εάν τελικά η ύφεση δεν υπερβεί το 10% – ένα έγκλημα που οφείλεται καθαρά στα περιορισμένα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, παρά το ότι είχε αναγγείλει το Μάιο 14,5 δις €.

Κλείνοντας με το τελευταίο, έχουμε τεκμηριώσει πως το σχέδιο Ηρακλής δεν είναι τίποτα άλλο από τη συμπαιγνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες που θα μας κοστίσει ακόμη 12 δις € – επί πλέον στα 60 δις € που έχουν ήδη δαπανηθεί (πηγή). Εάν και αυτό θεωρηθεί από τους Έλληνες Πολίτες ως μία θετική εξέλιξη, τότε είναι περιττή η δική μας άποψη – ενώ φυσικά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε τον πάνσοφο λαό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail