Πυρά Λαβρόφ κατά ΗΠΑ από Λευκωσία και γαργάρα για τις τουρκικές προκλήσεις

Freepen.gr - Τα βέλη του προς τις ΗΠΑ εκτόξευσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Αφού εξέφρασε την ανησυχία του για τις σχέσεις της Λευκωσίας με την Αγκυρα, δίχως όμως σε κανένα σημείο να αναφερθεί στην παραβίαση της ΑΟΖ της χώρας από την Τουρκία αλλά και τη συνεχιζόμενη κατοχή, ανέφερε ότι αυτό (οι σχέσεις των δύο χωρών) δεν είναι το μόνο πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

"Ανησυχούμε πολύ ότι μια εξουσία που βρίσκεται μακριά - οι Ηνωμένες Πολιτείες - προσπαθεί να ανακατέψει τις χώρες που βρίσκονται εδώ μεταξύ τους, για να προωθήσει τη γραμμή "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" και αναγκάζοντας όλους τους άλλους να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή", ανέφερε ο Λαβρόφ. 

Αυτό είναι ατυχές, διότι στην Ανατολική Μεσόγειο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, χρειάζονται εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις για την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση των δικών τους συμφερόντων, τόνισε ο Ρώσος υπουργός σημειώνοντας πως "η εξεύρεση συμβιβασμών και η εξισορρόπηση των συμφερόντων είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση προβλημάτων σε διάφορα μέρη του κόσμου".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail