Κοντά στη μαζική παραγωγή ο πρώτος αντι-πλοϊκός πύραυλος κρουζ της Τουρκίας

Freepen.gr - Η Τουρκία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια της δοκιμής του πρώτου εγχώριας κατασκευής ναυτικού πυραύλου της, του Atmaca, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Προεδρίας της αμυντικής βιομηχανίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ.

Πρόσθεσε ότι μια τελευταία δοκιμή απομένει για τον αντιπλοϊκό πυραύλο πριν εισέλθει στη μαζική παραγωγή.

Ο Demir δήλωσε στο Twitter ότι ο Atmaca δοκιμάστηκε με τη δική του εσωτερική μονάδα πλοήγησης επί του σκάφους, ανεξάρτητη από το GPS. Η δοκιμή ήταν επιτυχής και ότι η τελική δοκιμή θα διεξαχθεί με κεφαλή. Η εξέλιξη αυτή παρουσίασε επίσης την ανώτερη ικανότητα του πυραύλου κατά συστημάτος ηλεκτρονικού πολέμου (EW).

Η ανάπτυξη του Atmaca ξεκίνησε το 2009 και υπογράφηκε συμφωνία για μαζική παραγωγή μεταξύ της SSB και του κατασκευαστή Roketsan το 2018.

Ο πρόεδρος της Roketsan, Murat Ikinci δήλωσε νωρίτερα ότι ο πυραύλος κρουζ Atmaca, ο οποίος διαθέτει εύρος 250 χιλιομέτρων (155 μιλίων), είναι ένα εθνικό προϊόν που περιλαμβάνει τεχνολογία διαθέσιμη μόνο σε πολύ λίγες χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail