Ο Δένδιας θέλει...λίστα αλλά όχι επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Freepen.gr - Κατά τη δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Τσέχο ομόλογό του, T. Petricek (Πράγα, 18.09.20) του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία την υπάρχουσα διαφορά για τα όρια της υφαλοκρηπίδας και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, εφόσον όμως η Τουρκία σταματήσει τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες.  
 
Ζητάμε όμως από τους φίλους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξει μία προετοιμασία μίας λίστας κυρώσεων, οι οποίες δεν επιθυμούμε να επιβληθούν τώρα στην Τουρκία, αλλά να υπάρχουν εκεί για να επιδειχθεί τι θα συμβεί εάν η Τουρκία – κάτι που εμείς απευχόμαστε – επανέλθει στην λογική των παράνομων ενεργειών. 
 
Η Τουρκία παραβιάζει συνέχεια τον εναέριο χώρο μας, προκαλεί με τους ψαράδες, κινείται επιθετικά κατά σκαφών μας, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα σε θαλάσσιες περιοχές δύο ελληνικών κρατών, πιέζει με το μεταναστευτικό, απειλεί για τα 12 ν.μ., εγείρει αξιώσεις για τα νησιά μας και ζητά την αποστρατικοποίησή τους.

Κι εμείς ζητάμε λίστα...για το σούπερ. Τι άλλο πρέπει να γίνει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail