Τουρκία σε ΗΠΑ: Ή μας δίνετε τεχνογνωσία ή συνεχίζουμε να αγοράζουμε ρωσικά όπλα


Freepen.gr - Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Ουάσιγκτον πρέπει να κάνει έναν πολύ σοβαρό συμβιβασμό εάν θέλει η Τουρκία να σταματήσει να αγοράζει ρωσικά αντι-αεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400.

Το Bloomberg ανέφερε ότι ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός χρειαζόταν σύγχρονα όπλα, πολύ μακριά από τις συνήθεις επιδόσεις και δυνατότητές του, όπως το ρωσικό S-400.

«Αν δεν θέλετε να αγοράσουμε άλλα συστήματα, τότε πρέπει να μας πουλήσετε την τεχνογνωσία σας», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στα συστήματα Patriot των ΗΠΑ.

"Αν δεν το κάνετε, θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε από αλλού. Σήμερα μπορεί να είναι το S-400. Αύριο θα υπάρξει ένα άλλο σύστημα. Δεν έχει σημασία", φέρεται να ανέφερε με ένα τόνο ειρωνείας κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail