Μακρόν: Η Τουρκία δεν αποτελεί πια σύμμαχο στην περιοχή!

Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους ηγέτες από έξι χώρες της Μεσογείου της ΕΕ την Πέμπτη για συνομιλίες που επικεντρώνονται στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκία ότι η τελευταία δε συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή "απαράδεκτη" και τόνισε ότι είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ιδιωτικές συνομιλίες αυτό που λέει δημόσια.

"Η Τουρκία υπέγραψε μια [ναυτική] συμφωνία με τη Λιβύη ενώ αγνόησε τα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στα ανοικτά της Κύπρου είναι επίσης απαράδεκτες. Αυτές οι προκλήσεις ταυτόχρονα δεν ταιριάζουν σε ένα μεγάλο κράτος. Ο τουρκικός λαός είναι μεγάλος. Ωστόσο, χρειαζόμαστε να είμαστε πιο ξεκάθαροι με την κυβέρνηση Ερντογάν», δήλωσε ο Μακρόν στην ενημέρωση του Τύπου πριν από τη σύνοδο κορυφής.

Ο Μακρόν, στην ίδια ενημέρωση, είπε ότι η Τουρκία δε συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος, παρόλο που η Άγκυρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail