Σύγκρουση στην ομίχλη ρωσικής κορβέτας με πλοίο-ψυγείο στα στενά του Ορεσουντ

 

Freepen.gr -  Το ICE ROSE, πλοίο ψυγείο συγκρούστηκε με τη ρωσική Κορβέτα ΚΑΖΑΝΕΤS σε καθεστώς πυκνής ομίχλης. Η ΚΑΖΑΝΕΤS υπέστη ρήγμα κύτους πάνω από την ίσαλο γραμμή, και μετά από τη σύγκρουση, έπλευσε προς τη Ναυτική Βάση Baltiysk στο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας με δικές της δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το MARITIME BULLETIN η KAZANETS, έχει κτόπισμα 800 τόνων, αναπτύσσει, φέρει σημαντικά όπλα και εντάχθηκε το 1986 στο ρωσικό στόλο της Βαλτικής Θάλασσας.

Δανικές και σουηδικές αρχές ανέφεραν ότι η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλοίων έλαβε χώρα στις 0730 UTC στις 23 Σεπτεβμρίου στο στενό του Oresund νότια της ομώνυμης γέφυρας. Το ICE ROSE υπέστη σοβαρές ζημιές και αγκυροβόλησε στην περιοχή στις 0800 UTC με σουηδικά και δανικά SAR σκάφη να σπεύδουν στην περιοχή.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail