«Ο ρωσικός πύραυλος Avangard χειρότερος από πυρηνική βόμβα - Σε 15 λεπτά χτυπά τις ΗΠΑ»

Freepen.gr - Το πρακτορείο ειδήσεων Sina που εδρεύει στην Κίνα ανέφερε ότι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα «Sarmat», «Avangard» και «Yaris» έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά μάχης και είναι πολύ επικίνδυνα για κάθε εχθρική δύναμη.

Ο ιστότοπος είπε ότι ο οπλισμός των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων και ο εφοδιασμός τους με αυτά τα μοντέλα πυραύλων, τα οποία έχουν εμβέλεια άνω των 10.000 χιλιομέτρων, «βάζει την Αμερική σε μια ατελείωτη αβεβαιότητα».

Ο συγγραφέας του άρθρου επικεντρώθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον των υπερηχητικών πυραύλων Avangard.

Είπε ότι η αεροπορική άμυνα των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αναχαιτίσει αυτούς τους πυραύλους λόγω της ικανότητάς τους να εξαφανιστούν και χάρη στην τεράστια ταχύτητα που τους καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικούς.

Το άρθρο τονίζει ότι «ένας πύραυλος Avangard μπορεί να φτάσει στην Ουάσιγκτον μέσα σε 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, οι Αμερικανοί δεν θα έχουν ούτε καν χρόνο να πιουν ένα φλιτζάνι καφέ, πόσο μάλλον τη δυνατότητα απωθήσεως αυτού του ρωσικού πυραύλου».

Ο συγγραφέας του άρθρου πιστεύει ότι σε περίπτωση υποτιθέμενης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, οι παράκτιες περιοχές της Αμερικής δεν θα προστατεύονται από μια εστιασμένη επίθεση από πυραύλους Avangard, παρά την παρουσία του «του πιο προηγμένου αμυντικού συστήματος στον κόσμο» στο στρατό των ΗΠΑ.

Το άρθρο περιέγραψε τον ίδιο τον πύραυλο ως «αριστούργημα του ρωσικού στρατού» και ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά μάχης του τον καθιστούν «ένα πιο τρομακτικό όπλο από μια πυρηνική βόμβα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail