Πούτιν: υποχρεωθήκαμε να αναπτύξουμε υπερηχητικά όπλα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την ABM

Freepen.gr - Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να δημιουργήσει υπερηχητικά όπλα μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συνθήκη αντιβαλλιστικών πυραύλων (Συνθήκη ΑΒΜ) το 2002.

"Η απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συνθήκη αντιβαλλιστικών πυραύλων το 2002 ανάγκασε τη Ρωσία να αρχίσει να αναπτύσσει υπερηχητικά όπλα. Έπρεπε να δημιουργήσουμε αυτά τα όπλα σε απάντηση για την ανάπτυξη του αμερικανικού στρατηγικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, η οποία ήταν ικανή να εξουδετερώσει, να σβήσει ολόκληρο το πυρηνικό δυναμικό μας στο μέλλον", δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τον Gerbert Yefremov, επίτιμο διευθυντή και σχεδιαστή πυραύλων και ρουκετών της NPO Mashinostroyeniya.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία ενώ υστερούσε σε σχέση με άλλες χώρες στην ανάπτυξη των νεώτερων όπλων, τώρα κατέχει τα πιο προηγμένα σύγχρονα όπλα στον κόσμο.

"Έχω πει επανειλημμένα ότι για δεκαετίες έπρεπε να καλύψουμε συνεχώς έδαφος, όπως γνωρίζετε πολύ καλά. Αρχικά, αυτό ίσχυε για τα πυρηνικά όπλα, στη συνέχεια για τη στρατηγική αεροπορία μεγάλης εμβέλειας και στη συνέχεια για την τεχνολογία διηπειρωτικών πυραύλων, την οποία οι ειδικοί αποκαλούν ως μέσα παράδοσης", δήλωσε ο Πούτιν.

"Και τώρα, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας, η Ρωσία έχει τα πιο σύγχρονα είδη όπλων που είναι πολλές φορές ανώτερα σε δύναμη, αντοχή, ταχύτητα και, κυρίως, ακρίβεια σε οτιδήποτε υπήρχε και υπάρχει σήμερα. Κανείς στον κόσμο δεν έχει τέτοιο όπλο. Όχι ακόμα, ούτως ή άλλως", δήλωσε ο  Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail