Τραγωδία με 25 νεκρούς στην Ουκρανία: Antonov συνετρίβη κατά την προσγείωση και τυλίχθηκε στις φλόγες

Freepen.gr - Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν επιβεβαιώσει τη συντριβή ενός αεροπλάνου Antonov-26, την Παρασκευή το βράδυ, με απολογισμό μέχρι στιγμής 25 νεκρούς ενώ δραματικά βίντεο έχουν δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα με το αεροσκάφος στις φλόγες.

Το αεροπλάνο συνετρίβη καθώς επρόκειτο να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο έξω από την πόλη Chuguev, κοντά στο Χάρκοβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, 25 από τα 27 άτομα επί του σκάφους σκοτώθηκαν, με δύο τραυματίες. Οι νεκροί ήταν κυρίως νέοι δόκιμοι. Οι δύο διασωθέντες φέρουν σοβαρά εγκαύματα ενώ ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν το πρωί του Σαββάτου ότι το μαύρο κουτί είχε ανακτηθεί. Αποκάλυψαν επίσης ότι το αεροσκάφος ήταν 43 ετών. Μια κυβερνητική επιτροπή θα συσταθεί για να διερευνήσει το περιστατικό και ο Πρόεδρος Volodymr Zelensky θα επισκεφθεί την περιοχή του Χάρκοβο σήμερα. Οι ανησυχητικές εικόνες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο υποδηλώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του αεροπλάνου αποσυντέθηκε κατά την πρόσκρουση και στην επακόλουθη πυρκαγιά, ωστόσο το τμήμα ουράς του αεροσκάφους, παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτο.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Χάρκοβο Alexey Kucher είπε αρχικά ότι, από τους 27 επιβαίνοντες στο πλοίο, επτά ήταν στρατιωτικοί αξιωματικοί και 21 ήταν δόκιμοι από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Πολεμικής Αεροπορίας του Χάρκοβο. Ωστόσο, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διευκρίνισαν αργότερα ότι σε έναν από τους κατώτερους δεν επετράπη να επιβιβαστεί.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στρατιωτικές πηγές που ανέφεραν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω δυσλειτουργίας του κινητήρα. Ο πιλότος φέρεται να ανέφερε ότι ένας από τους κινητήρες χάλασε λίγο πριν από την πρόσκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail