Η Σουηδία που έχει καταπιεί τα πάντα θέλει να απελάσει μόνη της 10χρονη Κούρδισσα στην Τουρκία

Freepen.gr - Η Σουηδική Αρχή μετανάστευσης θέλει να απελάσει τη 10χρονη Buket (φωτο) στην Τουρκία και μάλιστα μόνη. Το κουρδικής καταγωγής κορίτσι ζει στην Στοκχόλμη για έξι χρόνια. Η Σουηδία η οποία κλείνει τα μάτια στα όσα συμβαίνουν κάθε μέρα στο εσωτερικό από την άποψη της εισαγόμενης βίας, έκρινε σκόπιμο να εκδιώξει ένα παιδάκι σε μια εχθρική ως προς το γένος του χώρα.

70.000 άνθρωποι στη Σουηδία επέκριναν την απόφαση και ζήτησαν την αναστολή της απέλασης, αναφέρει το πρακτορείο Firat.

Η υπόθεση Buket ήρθε στο φως όταν η ιστοσελίδα Aftonbladet ανέφερε τον Ιούνιο ότι η αίτηση της 10χρονης είχε απορριφθεί και επρόκειτο να σταλεί μόνη της στην Τουρκία, όπου δεν έχει συγγενείς. Οι συμμαθητές της διαμαρτυρήθηκαν κατά της απόφασης και ξεκίνησε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών σε εθνικό επίπεδο. Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Magnus Jacobsson έθεσε το ζήτημα με μια ερώτηση στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την Aftonbladet, η Buket εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της όταν ήταν μωρό. Ο πατέρας της πήγε στη Σουηδία και, μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου του, άφησε το παιδί στη φροντίδα μιας θείας που ζει στη Στοκχόλμη. Από τότε έχει εξαφανιστεί.

Τον Ιούνιο υποβλήθηκε αίτηση στις αρχές μετανάστευσης για την αναστολή της απέλασης της Buket. Αυτή την εβδομάδα το γραφείο αρνήθηκε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι η απέλαση είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή.

Ο Irfan Kök, σύζυγος της θείας της Buket, χαρακτήρισε την απόφαση της αρχής μετανάστευσης στην Aftonbladed ως "τρομερή". Προηγουμένως υπήρχε ακόμα ελπίδα, τώρα η οικογένεια δεν ξέρει τι να κάνει στη συνέχεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail