Έτσι θα κυνηγά τα εχθρικά υποβρύχια η Κίνα: Η 1η εικόνα του αυτόνομου ρομποτικού τριμαράν

BY 2.0 / k.steudel / Submarine
Η πρώτη φωτογραφία του νέου αυτόνομου καταμαράν-κυνηγού υποβρυχίων-των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας δόθηκε στη δημοσιότητα, προκαλώντας χαμό στα social media του ασιατικού γίγαντα.

Από: sputniknews.gr

Η φωτογραφία παρουσιάζει ένα καταμαράν με τρεις καρίνες, με μήκος περίπου 40 μέτρα, με την ταχύτητα του αυτόνομου κυνηγού υποβρυχίων να υπολογίζεται στους 27 κόμβους(50 χλμ/ώρα).

Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με συστήματα πλοήγησης και εντοπισμού σόναρ, με στόχο του να εντοπίζει υποβρύχια και νάρκες.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο στα στρατιωτικά θέματα Ρώσο μπλόγκερ, Νταμπίεφ, που ανέβασε τη φωτογραφία του κινεζικού σκάφους από τα κινεζικά social media, το κινεζικό ρομποτικό τριμαράν κατασκευάστηκε με βάση το αντίστοιχο αμερικανικό αυτόνομο σκάφος «Sea Hunter».

 

Δείτε τη φωτογραφία:
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail