LNA: Αντιπερισπασμός τουρκικής έμπνευσης η εκεχειρία, φρεγάτες κινήθηκαν προς τη Σίρτη

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Ταξιαρχίας Ahmed Al-Mesmari, χαρακτήρισε τη δήλωση κατάπαυσης του πυρός από τον Fayez Al-Sarraj, πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη, ως «αντιπερισπασμό» που στοχεύει να «παραπλανήσει την κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινότητα».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Al-Mesmari είπε ότι η απόφαση της GNA να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός είναι ένας υπολογισμένος ελιγμός από ξένο κράτος.

«Η πρωτοβουλία του Al-Sarraj γράφτηκε σε άλλη πρωτεύουσα», είπε ο Al-Mesmari εννοώντας προφανώς την Αγκυρα.

Ο εκπρόσωπος του LNA δήλωσε επίσης πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκαν κινήσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων να πλέουν προς τη Σίρτη «για την επίθεση». Σύμφωνα με το addresslibya ο Al-Mesmari ανέφερε ότι τα πλοία αυτά αναχαιτίστηκαν, ωστόσο δεν υπάρχει σχετική αναφορά ως προς αυτή τη λεπτομέρεια στα παρακάτω tweets του.

Ο Al-Mesmari τόνισε ότι οι δυνάμεις του LNA είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της πόλης της Σίρτης.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail