Ο LNA δεν τσίμπησε στη γερμανο-τουρκική παγίδα για αποστρατικοποιημένη Σίρτη

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Ahmed Al-Mismari, αρνήθηκε απέρριψε τη γερμανική πρόταση (που υιοθέτησε η Τουρκία) για μια αποστρατικοποιημένη ζώνη στην πόλη της Σίρτης, τονίζοντας ότι ήταν «ασφαλής και όχι ζώνη σύγκρουσης».

Σε συνέντευξη Τύπου στη Βεγγάζη, ο Al-Mismari εξήγησε ότι «οι αποστρατικοποιημένες περιοχές είναι περιοχές συγκρούσεων και κρίσεων και υποφέρουν από τον εκτοπισμό του λαού τους και ότι το ένοπλο έγκλημα και ο αγώνας εξουσίας είναι ευρέως διαδεδομένα», επισημαίνοντας ότι αυτά τα χαρακτηριστικά «δεν ισχύουν στη Σίρτη, η οποία θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Λιβύης, αλλά ισχύουν για όσα συμβαίνουν στην Τρίπολη».

Ο εκπρόσωπος του στρατού της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ελέγχουν τώρα τα λιμάνια της Μισράτα, του Αλ-Χομς και της Τρίπολης, σημειώνοντας ότι το Κατάρ παρέχει υποστήριξη στις τουρκικές δυνάμεις στο έδαφος της Λιβύης.

Όσον αφορά το άνοιγμα των λιμένων πετρελαίου, ο Al-Mismari ανακοίνωσε ότι ο στρατός «εξέδωσε απόφαση να αδειάσουν οι δεξαμενές πετρελαίου και τα παράγωγά του που βρίσκονται στα λιμάνια πετρελαίου για να εξαχθούν στο εξωτερικό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail