Κυβέρνηση μερικών κινήσεων οδηγεί σε μερική εθνική κυριαρχία;

Engin_Akyurt / pixabay
Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αυτή των μερικών κινήσεων. Μερική οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Αίγυπτο αφήνοντας για αργότερα το πιο επίμαχο τμήμα. Μερική επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων στα δυτικά επιφυλασσόμενη για τη συνέχεια.

Του Στρατή Μαζίδη

Ακόμη και η συμφωνία οριοθέτησης με την Ιταλία μπορεί να χαρακτηριστεί από αυτή τη...μερικότητα αφού όχι μόνοι επιτρέπει στους Ιταλούς ψαράδες να έρχονται έως τα 6-12 μίλια αλλά επειδή σύμφωνα με αρκετούς αναγνωρίζει μερική επήρεια στα Διαπόντια νησιά.

Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι κινείται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μερικών κινήσεων. Ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα ενώ φαίνεται πως εξαιτίας αυτών των μερικών κινήσεων, κάνει σημαντικές εκπτώσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα.

Πάει από το 0 στο 7 αντί για το 10 που δικαιούται η χώρα, αλλά αυτό παρουσιάζεται πανηγυρίζοντας στο εσωτερικό. Δε γνωρίζω που θα μας οδηγήσει αυτή η τακτική. Αν εξαιρέσουμε το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, οι μεγάλες εθνικές ήττες ήρθαν με συγκεκριμένο πολιτικό καθεστώς στη χώρα.

Αυτό το σχέδιο των μερικών κινήσεων μπορεί να οδηγήσει σε ένα πρώτο μερικό ακρωτηριασμό της χώρας όσον αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Πέραν της αμφιβολίας που δημιουργεί αυτή η μερικότητα των κινήσεων, γίνονται με τη σωστή σειρά; Πχ πρώτα κλείνεις κόλπους, χαράσσεις γραμμές βάσης, επεκτείνεις τα Ε.Χ.Υ. κι οριοθετείς θαλάσσιες ζώνες.

Κι επειδή δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε, όπως θα έλεγε κι ο μέχρι πρότινος Σ.Ε.Α. κ. Διακόπουλος, η Τουρκία δε θέλει ούτε ένα μεγάλο κομμάτι στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε λίγα νησάκια, ούτε το μισό Αιγαίο, ούτε τη Θράκη, θέλει ολόκληρη τη χώρα. Απλά το πάει βήμα βήμα. Μπουκιά μπουκιά για να μην πνιγεί.

Αν δεν αντιληφθούμε τον πραγματικό στόχο της Τουρκίας, που είναι ίσως πολύ πέρα από τον Ερντογάν [και η αντιπολίτευση μιλά για κατεχόμενα νησιά από την Ελλάδα], και συνεχίσουμε έτσι, τότε πολύ φοβάμαι πως ούτε τον πόλεμο θα αποφύγουμε, ούτε την καταστροφή μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail