Ας το σκεφτούν καλά οι Τούρκοι με ποιους πάνε να τα βάλουν

1821: οι Έλληνες, ένα ολιγάριθμο υπόδουλο έθνος στον νότο της Βαλκανικής, επαναστατούν εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που εκτείνεται από την Υεμένη μέχρι το Μαρόκο, συντρίβουν αλλεπάλληλες αριθμητικά υπέρτερες τουρκικές στρατιές στην ξηρά και αρμάδες στην θάλασσα και ιδρύουν ανεξάρτητο ελληνικό κράτος για πρώτη φορά μετά το 1453.

1912: το μικρό ελληνικό κράτος που φτάνει μέχρι την Θεσσαλία εκστρατεύει και διαμελίζει την Οθωμανική αυτοκρατορία, διπλασιάζοντας την έκτασή του.

1919: ο ελληνικός στρατός φτάνει 30 χλμ από την Κωνσταντινούπολη.

1919-1922: ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Μικρά Ασία και φτάνει έξω από την Άγκυρα. Εναντίον της Ελλάδας και υπέρ των Τούρκων συνασπίζονται Ρώσσοι, Γάλλοι, Ιταλοί και τελικώς Άγγλοι προκειμένου να αποφευχθεί η τελική εξάλειψη της Τουρκίας και η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τελικό αποτέλεσμα της Μικρασιατική Καταστροφή.

1940: η Ελλάδα συντρίβει τις στρατιές μίας μεγάλης αποικιοκρατικής δύναμης, γελοιοποιώντας τον υπερφίαλο Μουσσολίνι.

Ας σκεφτούν οι Τούρκοι καλά με ποιούς ετοιμάζονται να τα βάλουν. Στο τέλος της ημέρας μία ελληνική σημαία θα κυματίζει στην Πόλη.

Μελέτης Η. Μελετόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail