"Ώρα να ξεκινήσουμε μια συνδυασμένη ναυτική ομάδα στη Μεσόγειο"

Χρειαζόμαστε μια συνδυασμένη διεθνή Task Force η οποία να διαθέτει την ισχύ που απαιτείται τόσο για την αποτροπή όσο και για την αντιμετώπιση αναδυόμενων απειλών οπουδήποτε στη Μεσόγειο.

Στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου ειδικά, εάν ο δυνητικός ανταγωνιστής και ταραξίας Τούρκος επιλέξει να πάει στον πόλεμο, αυτή η ομάδα θα παρέχει τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσει (1) τη χρήση εδάφους σε συνδυασμό με την «Κυπριακή βάση» Σύμμαχοι και εταίροι, (2) το στοιχείο της έκπληξης, (3) συνδυασμένες επιθέσεις όπλων από πολλά σημεία εναντίον εχθρικών γραμμών επικοινωνίας, (4) εσωτερικές γραμμές για να ενισχύουν με συνέπεια μια επιθετική άμυνα σε βάθος στο θέατρο των επιχειρήσεων, ( 5) τοπική και διεθνή δημόσια υποστήριξη και (6) προσδιορισμός ηθικών παραγόντων που θα έρθουν καθώς η ναυτική ομάδα θα ενταχθεί στην εκστρατεία για την υπεράσπιση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες. 

Με άλλα λόγια, αυτή η ναυτική ομάδα μπορεί να μεγιστοποιήσει τους έξι παράγοντες του Clausewitz για την επίτευξη… στρατηγικής αποτελεσματικότητας. Στην Κυριακάτικη εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα μπορέσουν όσοι επιθυμούν να διαβάσουν την ομότιτλη ανάλυση.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail