Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων: Η πλάτη μας έσπασε, δεν αντέχουμε άλλο, να μας επιστραφεί όλο το ποσό των ενοικίων

al-grishin / pixabay
Η ομάδα «Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων» δημιουργήθηκε από την ανάγκη πολλών ιδιοκτητών να ακουστεί η φωνή μας γιατί με αποκορύφωμα τα μέτρα που πάρθηκαν λόγω της πανδημίας συνειδητοποιήσαμε ότι για μία ακόμα φορά είμαστε απροστάτευτοι απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία και παραλογισμό του Κράτους. Δυστυχώς οι συλλογικότητες που υπάρχουν σήμερα, απέδειξαν ότι δε μας εκπροσωπούν και δε λαμβάνουν υπόψη τους τις εκκλήσεις απόγνωσής μας, και για αυτό προσανατολιζόμαστε προς τη δημιουργία ενός νέου φορέα που πραγματικά θα μας εκπροσωπεί.

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης, μας αναγκάζει για άλλη μια φορά να εκφράσουμε εγγράφως την αγανάκτησή μας. Είμαστε απροστάτευτοι απέναντι σε ισοπεδωτικές και παράλογες αποφάσεις που πάρθηκαν ελαφρά τη καρδία. Είμαστε μία κατηγορία πολιτών που τα 10 τελευταία χρόνια η φορολογία μας αυξήθηκε κατά 550%!!! Και ενώ οι φόροι από τα ακίνητα είναι από τους πιο αποδοτικούς για το κράτος και με το μεγαλύτερο ποσοστό εισπραξιμότητας, μας φορτώνουν με επιπλέον βάρη, που ούτε μας αναλογούν ούτε μπορούμε να σηκώσουμε!

Έχουν ξεχάσει ότι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι μέλη της ίδιας κοινωνίας που πλήττεται. Είναι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, σε πολυετή αναμονή σύνταξης, μισθωτοί που συμπληρώνουν το εισόδημά τους, συνταξιούχοι που η σύνταξη δε φτάνει ούτε για τα φάρμακα, οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά. Δεν πρόκειται για...κροίσους. Έχουν ξεχάσει ότι όπως πολλοί, έχουν αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στο Κράτος, λογαριασμούς που τρέχουν, δάνεια που πρέπει να αποπληρώσουν, υποχρεώσεις να καλύψουν.

Έχουμε μηδενικό αφορολόγητο, ακόμα και αν δεν έχουμε άλλο εισόδημα, και μηδενική απόσβεση. Η φορολόγηση μας φτάνει στο 60% (φόροι και έξοδα απόκτησης ακινήτου, κτηματολόγιο, φόρος εισοδήματος, χαρτόσημο, εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη κ.λπ.). Επιπλέον έχουμε έξοδα συντήρησης και διαχείρισης (ασφάλειες, μηχανικοί, λογιστές, δικηγόροι, πιστοποιητικά, δικαστικά έξοδα κ.λπ.) που δεν εκπίπτουν από το εισόδημα μας. Αν δε, συνυπολογίσουμε ανείσπρακτα ενοίκια και χρόνο που το ακίνητο παραμένει κενό το αποτέλεσμα είναι δραματικό.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η μερίδα του λέοντος από το ενοίκιο που πληρώνει ο ενοικιαστής καταλήγει στο κράτος! Πάνω σε ποια βάση λοιπόν έρχεται το κράτος και μας στερεί το υπόλοιπο 40%; Το κράτος αποφάσισε να κλείσει το διακόπτη της οικονομίας και αυτό οφείλει δώσει την όποια επιδότηση. Ακόμα και το 12% που είπαν ότι θα μας επιστρέψουν συμψηφίζοντάς το με τους φετινούς φόρους, δεν το έχουμε δει. Έχουμε κάνει τις σχετικές δηλώσεις εδώ και 40 μέρες, τα εκκαθαριστικά εισοδήματος βγήκαν χωρίς αυτή την ελάχιστη επιστροφή και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα μας πιστωθούν.

Υπάρχουν ιδιοκτήτες ακινήτων που εξαιτίας του μέτρου της αναγκαστικής μείωσης των ενοικίων, θα έχουν μηδενικό εισόδημα το 2020 ή ακόμα χειρότερα, θα έχουν δημιουργήσει χρέος. Δεν είμαστε έμποροι να για να περιμένουμε κάτι καλύτερο του χρόνου να καλύψουμε τα χαμένα. Τα έσοδά μας είναι συγκεκριμένα και οι υποχρεώσεις μας απαιτούνται στο ακέραιο. Τι κράτος είναι αυτό που φορολογεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το 100% του εισοδήματος των πολιτών του;

Με τη χαριστική βολή του -40%, θα προστεθούν ιδιοκτήτες με κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, πολλά ακίνητα θα βρεθούν κάτω από εταιρείες/μεγαλοϊδιοκτήτες που πληρώνουν πολύ χαμηλότερο φόρο, θα χειραγωγούν την αγορά όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες χώρες και θα ανεβάσουν υπερβολικά τα ενοίκια, ενώ πολλά ακίνητα θα καταλήξουν σε χέρια ξένων επενδυτών λόγω χρυσής βίζας, όπου σημαντικό μέρος των εσόδων τους θα πηγαίνει στο εξωτερικό αντί να καταναλώνεται στη χώρα.

Φτάνει πια! Η πλάτη μας έσπασε! Δεν αντέχουμε άλλο! Αγωνιζόμαστε κι αντιδρούμε σθεναρά ώστε να μπει τέλος στην απόφαση του κράτους που μας θεωρεί λεφτόδεντρα.

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να μας επιστρέψει άμεσα όλο το ποσό των ενοικίων που κατ’εντολή της μας παρακρατήθηκε, να σταματήσει εδώ αυτόν τον παραλογισμό και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την ιδιωτική ιδιοκτησία.

ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail