Η Τουρκία "αγκαλιάζει" το Λίβανο: Διαθέτει τη Μερσίνα και προσφέρεται να ανοικοδομήσει το λιμάνι της Βηρυτού

Freepen.gr - Η Άγκυρα είναι έτοιμη να στείλει περισσότερη ιατρική και επισιτιστική βοήθεια για να συνδράμει τον Λίβανο κατά τη διάρκεια της ανάγκης του, δήλωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Fuat Oktay, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Fuat Oktay, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα του Λιβάνου μαζί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, δήλωσε ότι όλα τα νοσοκομεία και τα αεροπορικά ασθενοφόρα της Τουρκίας βρίσκονται στην υπηρεσία του Λιβάνου, καθώς η χώρα ζει στον απόηχο της καταστροφικής τεράστιας έκρηξης της Τρίτης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει ενημερώσει το Λίβανο πως μπορεί να χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Μερσίνας της Τουρκίας έως ότου ανοικοδομηθεί το λιμάνι της Βηρυτού.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμένα της Βηρυτού και των κοντινών κτιρίων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος.

Ο Oktay και ο Cavusoglu πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Νάμπι Μπερί.

Θα επισκεφθούν επίσης τον τόπο έκρηξης και θα επανεξετάσουν τις τρέχουσες προσπάθειες βοήθειας της Τουρκικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης και της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail