Πράκτορας της ΜΙΤ αποκαλύπτει τα σκοτεινά σχέδια των Τούρκων για τη ΒΑ Συρία

Freepen.gr - Ένας αριθμός πρακτόρων της MIT συνελήφθησαν πρόσφατα από τις δυνάμεις ασφαλείας της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Το πρακτορείο ειδήσεων ANHA που εδρεύει στη Rojava πραγματοποίησε συνεντεύξεις με μερικούς από αυτούς τους κρατούμενους, οι οποίοι αναφέρουν ανοιχτά τις δραστηριότητές τους στην περιοχή. Ένας από αυτούς τους πράκτορες είναι ο Μουσταφά Οσμάν που μιλά για την πρόσληψη και την ανάπτυξη πολιτοφυλακών από τη MIT στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Ο Μουσταφά Όσμαν κατάγεται από το χωριό Μίναζε κοντά στο Κομπάνι. Έφυγε στην Άγκυρα το 2013. Εκεί, ο τότε 25χρονος Όσμαν στρατολογήθηκε από τη MIT και, υπό την καθοδήγηση άλλων πρακτόρων του ανατέθηκε το καθήκον στρατολόγησης στρατιωτών στη βόρεια Συρία. Για κάθε στρατολόγηση λάμβανε ένα ποσό ως αμοιβή. Ο Osman λέει ότι ο στόχος της MIT στην περιοχή είναι να σκοτώσει τους ηγέτες της αυτόνομης διοίκησης και, ως εκ τούτου, να αποδυναμώσει την αυτόνομη περιοχή. Μάλιστα η MIT έχει δημιουργήσει μια ειδική μονάδα για το σκοπό αυτό.

Αυτή η ειδική μονάδα διερεύνησε επίσης ορισμένους Κούρδους και Αραβες. Εάν αυτά τα άτομα ταξίδευαν στο Βόρειο Κουρδιστάν, θα πρέπει να συλληφθούν από τη MIT. Αυτό ήταν επίσης ένα από τα καθήκοντα του Μουσταφά Όσμαν. Επίσης μάζευε προσωπικά δεδομένα ατόμων που εργάστηκαν για την αυτόνομη διοίκηση και τα διαβίβασε στη MIT.

Ο Μουσταφά Όσμαν αναφέρει τα ακόλουθα για την εκπαίδευσή του στην Άγκυρα: «Εκπαιδευτήκαμε σε βάση κοντά στην Άγκυρα. Μετά υπογράψαμε συμβόλαιο με τη MIT για 9.000 TL». Ο Osman παρατηρεί ότι όχι μόνο άνθρωποι από τη Συρία εκπαιδεύτηκαν στη βάση, αλλά επίσης Ιρακινοί, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Κινέζοι, Άραβες, Καταριανοί και Αφγανοί, οι οποίοι αναμένεται να σταλούν σε άλλες χώρες μετά την εκπαίδευσή τους. Αυτό το τελευταίο μήπως μας αφορά; Να σταλούν σε ποιες χώρες; Ως τι; Με ποια αποστολή;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail