Κύρωσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ η Αίγυπτος

φωτο Ρόιτερς
Freepen.gr - Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη τη διμερή συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, αφού η νομοθετική και συνταγματική επιτροπή του σώματος άναψε το πράσινο φως τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ali Abdel-Aal, δήλωσε ότι «η συμφωνία είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών και υπογράφηκε με βάση το διεθνές δίκαιο, οπότε καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να αναλάβει εργασίες ερευνών στη Μεσόγειο».

«Ο πλούτος στη Μεσόγειο ώθησε ορισμένους να ενεργήσουν με προκλητικό τρόπο στα χωρικά ύδατα και στις οικονομικές ζώνες που σχετίζονται με ορισμένες χώρες», πρόσθεσε. "Αυτή η συμφωνία έρχεται να κλείσει την πόρτα σε όλους όσους προσπαθούν να εξερευνήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο με προκλητικό τρόπο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail