Οι Ασσύριοι προειδοποιούν την Τουρκία: Θα ανοίξουμε πυρ για αυτοάμυνα!

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός και η τουρκική συμμαχία  που αποκαλείται «Συριακός Εθνικός Στρατός» (SNA, ο πρώην FSA) επιτίθενται στα χωριά γύρω από τις πόλεις Til Temir (Tal Tamr) και Zirgan (Abu Rasen), που κατοικούνται κυρίως από Ασσύριους, με χειροβομβίδες πυροβολικού. κάθε μέρα για περισσότερο από ένα μήνα. Έτσι, η Τουρκία παραβιάζει ανοιχτά την κατάπαυση του πυρός που διαπραγματεύθηκε υπό ρωσική διαμεσολάβηση, όπως αναφέρει το πρακτορείο Firat.

Ο Nebil Verde, εκπρόσωπος των Φρουρών Khabur, υπογραμμίζει ότι οι ασσυριακές αμυντικές μονάδες θα ανταποδώσουν τα πυρά με βάση την αυτοάμυνα, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις.

Η Ρωσία σιωπά για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από την Τουρκία

Στο πλαίσιο των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός, ο Nebil Verde λέει: "Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναλάβει την εγγύηση ότι η εκεχειρία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή. Ωστόσο, παρά την παρουσία τους στο Til Temir, το τουρκικό κράτος και οι πολιτοφυλακές του βομβαρδίζουν χωριά όπου ζουν πολίτες. Η Ρωσία παραμένει σιωπηλή για αυτές τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός και τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και δεν κάνει απολύτως τίποτα".

Οι επιθέσεις αφορούν την αλλαγή της δημογραφίας

Ο Verde αναφέρει λεηλασίες και επιθέσεις από τις δυνάμεις κατοχής σε χωριά κοντά στο μέτωπο. Οι κάτοικοι εκδιώχθηκαν και άλλα άτομα εγκαταστάθηκαν εκεί στη θέση τους. Το πυροβολικό χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να εξαναγκάσει τον αρχικό πληθυσμό να φύγει.

"Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις, θα ανταποκριθούμε"

Ο Verde τονίζει ότι οι Φρουροί Khabur εμμένουν στην εκεχειρία, αλλά ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις, αυτό δεν θα είναι πλέον δυνατό. "Είναι δικαίωμά μας να ανταποκριθούμε στις επιθέσεις και να προστατεύσουμε το λαό και τη χώρα μας με βάση την αυτοάμυνα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail