Τι δείχνει η αποστροφή του πρωθυπουργού για το συμβάν με τη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ και την στραπατσαρισμένη τούρκικη

Freepen.gr - Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές.

Παραμένουμε σταθεροί στην προσήλωσή μας στη Διεθνή Νομιμότητα και στη δύναμη της διπλωματίας να επιλύσει ακόμη και τα πιο σύνθετα ζητήματα.
Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα. Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας.

Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί.

Τα παραπάνω είναι τα λόγια του πρωθυπουργού κατά το κλείσιμο του έκτακτου διαγγέλματός του. Όπως προκύπτει από τα λόγια του, φαίνεται ότι η σύγκρουση (ή επακούμβηση για άλλους) της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ με την τουρκική φρεγάτα ίσως δεν ήταν μόνο ένα συμβάν πάνω στη διενέργεια ελιγμών και τη ναυτοσύνη / θάρρος των ικανότερων που υπερασπίζονται τα δίκαια τα πατρίδας τους. 

Με βάση τα λόγια του πρωθυπουργού εύκολα υποθέτει κανείς ότι υπήρξε προκλητική κίνηση από το τουρκικό πλοίο, η οποία έλαβε την κατάλληλη απάντησή του. "Καμία πρόκληση δε θα μείνει αναπάντηση" και "το έχουμε εξάλλου αποδείξει στην πράξη" δείχνουν τι περίπου συνέβη ως προς την πρόκληση των γενονότων. Κι αν κρίνουμε από πρόσφατες εμπειρίες των τελευταίων ετών, οι Τούρκοι μάλλον πήγαν για εμβολισμό και βγήκαν στραπατσαρισμένοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail