Τι εστί Τουρκία;

Τι εστί Τουρκία; Όποιος θέλει να κάνει κράτηση για μετάβαση στη "δημοκρατική" και υποδειγματική αυτή χώρα, κυρίως δε όποιος βλέπει με καλό μάτι τη "συνδιαχείριση" στο Αιγαίο και πόσο καλά περνούσαμε με τους Οθωμανούς, να σηκώσει το χεράκι του και να πάει. Η επιθυμία του θα είναι ευχή μου. Να καλοπεράσει!


Ο Μεχμέτ Σεζγκίν, ένας 33χρονος υπολοχαγός που κατέθεσε στο δικαστήριο στις 12 Δεκεμβρίου 2017, αποκαλύπτοντας βίαιες πρακτικές βασανιστηρίων που έγιναν σε μια αθλητική αίθουσα του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας που μετατράπηκε σε έναν αυτοσχέδιο χώρο κράτησης μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο Σεζγκίν κρατήθηκε παράνομα χωρίς καμία κατηγορία, κρατήθηκε σε έναν ανεπίσημο χώρο για μέρες, βασανίστηκε και υποβλήθηκε στο αφήγημα του ISIS σχετικά με τη χρήση γυναικών και κοριτσιών ως σεξουαλικών σκλάβων σε (πολεμική) σύγκρουση. Είναι ένας από τους πολλούς που βίωσαν την τρομερή δοκιμασία ενώ ήταν υπό κράτηση.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν βρισιές κατά των Αρμενίων και των Ελλήνων για να διασύρουν και να δαιμονοποιήσουν τους κρατουμένους.

Σε μία περίπτωση, ένας ανώτερος στρατηγός εκτέθηκε γuμνός για να δούνε όλοι αν είχε κάνει περιτομή.

Η αστυνομία απειλούσε τα θύματα, ότι θα βιάσει τις γυναίκες, τις κόρες και τις αδερφές τους. Σε μία περίπτωση, μία γυναίκα υπολοχαγός παρενοχλήθηκε σeξουαλικά μπροστά σε εκατοντάδες γuμνούς άνδρες σαν παράδειγμα τι θα μπορούσε να κάνει η αστυνομία στις γυναίκες και τις κόρες των κρατουμένων.

Ο σύζυγός της επίσης αξιωματικός και κρατούμενος στον ίδιο χώρο, αναγκάστηκε να παρακολουθήσει την παρενόχληση της γυναίκας του από τους αστυνομικούς.

Ο Χακάν Γκιουλέρ, ένας 38χρονος αξιωματικός, κατέθεσε στο δικαστήριο στις 2 Ιανουαρίου 2018 ότι είδε έναν αστυνομικό να κόβει το αυτί του παρασημοφορημένου στρατηγού, ανώτερου μέλους του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ) και πρώην διοικητή των Πολεμικών Δυνάμεων Ακίν Οζτούρκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail