Πώς λες ότι σέβεσαι τις ξένες πατρίδες όταν μισείς τη δική σου;

Sonnenstrahl / pixabay
"Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σε όποια χώρα υπάρχουν τέτοια. Για αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκρίνεται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς το μόνο που διαθέτουμε είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας... Θα δώσουμε στο λαό τα οικονομικά μέσα για να μη σκορπάει την οικογένεια του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα... Χιλιάδες παπάδες βρίσκονται στην πρωτοπορία του κινήματος μας, η συμβολή του κλήρου που στάθηκε στο πλευρό μας υπήρξε ανεκτίμητη"

Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από το λόγο του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι το "πατρίδα θρησκεία οικογένεια" είναι χουντικό. Δηλαδή προοδευτικό είναι να μισείς τη χώρα σου, να απεχθάνεσαι τις παραδόσεις του λαού, να μισείς την οικογένεια.

Όμως ταυτόχρονα αυτοί θέλουν να μας πείσουν ότι αγαπούν ξένες πατρίδες ενώ μισούν τη δική τους. Πώς σέβονται ξένες οικογένειες ενώ θεωρούν την οικογένεια ως μέρος ενός χουντικού συνθήματος και ότι σέβονται τις ξένες παραδόσεις ενώ μισούν τις δικές τους. Μια επίσκεψη σε κάποιον ειδικό δε θα έβλαπτε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.