Ναυτική βάση στην Αμμόχωστο ή το Τρίκωμο σχεδιάζουν οι Τούρκοι

Freepen.gr - Η κυβερνητική Γενί Σαφάκ μετά από αρκετό καιρό επανέρχεται στο θέμα της δημιουργίας ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα της Κύπρου για την υποστήριξη των πλοίων της Τουρκίας σε logistics.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις επιχειρήσεις του ερευνητικού Ορούτς Ρέις και του γεωτρυπάνου Φατίχ στην περιοχή και τον πολεμικό στολισκό που συνοδεύει αμφότερα τα πλοία.

Σημειώνει πως η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων έκανε ένα σχέδιο για το λιμάνι υλικοτεχνικής υποστήριξης και ότι οι μελέτες ήταν σε αρχικό στάδιο, ωστόσο αναφέρεται ότι τα βήματα θα επιταχυνθούν μετά τις μελέτες.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στις εξελίξεις των τελευταίων ετών, στον ανταγωνισμό της Ανατολικής Μεσογείου και τη δραστηριοποίηση του τουρκικού ναυτικού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail