Συμφωνία σε...όσα διαφωνούμε ζητά ο Μητσοτάκης από την Τουρκία: Η τύχη της ΑΟΖ στη Χάγη;

Freepen.gr - Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε χθες σε συζήτηση στο πλαίσιο του «2020 Aspen Security Forum». Ακολουθούν τα κύρια σημεία του διαλόγου που είχε με τον Καθηγητή του Harvard και Εκτελεστικό Διευθυντή του «The Aspen Strategy Group», Nicholas Burns.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά ανέφερε ότι το μόνο εκκρεμές ζήτημα είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πως εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, ας πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε...συμφωνία σε όσα διαφωνούμε με την Τουρκία ενώ ιδιαίτερη νύξη έκανε για το ΝΑΤΟ και πως ο ίδιος δε θα συνεχίσει να αποδέχεται την στάση ουδετερότητα και των ίσων αποστάσεων της Συμμαχίας.

Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Θα αφήσουμε ένα ξένο δικαστήριο να αποφασίσει για την τύχη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όπως αυτά προκύπτουν από τα νησιά; Και γιατί κι αυτό να μην τηρήσει πολιτική...ίσων αποστάσεων;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail