Όσο η πραγματικότητα δυσκολεύει, τόσο η προπαγάνδα μεγαλώνει...

Στην κυβέρνηση ξέρουν ότι, η ένταση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία μπορεί να οδηγήσει σε μη αντιστρεπτά αρνητικά αποτελέσματα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.


Ξέρει ότι, οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην ΕΕ εκφράζουν τη θεσμική τους αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο, όμως δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι περισσότερο, γιαυτό και στο προχθεσινό άτυπο Συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων, είχαν μόνο λόγια συμπάθειες προς την Ελλάδα και την Κύπρο, και μια έκκληση προς την Τουρκία, να σταματήσει τις έρευνες, γιατί αν τις συνεχίσει θα αναγκαστεί να τις βάλει κάποιες κυρώσεις.

Η Μέρκελ, που εκφράζει και ως προεδρεία τις χώρες της ΕΕ, στην πιο υποστηρικτική της δήλωση προς την Ελλάδα και την Κύπρο χθες, γιαυτό και την κατήγγειλε το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας ό,τι, "Η Μέρκελ ταυτίζεται με τους Έλληνες", είπε: "Έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και την Κύπρο γιατί είναι εταίροι μας στην ΕΕ, στα θέματα που έχουν δίκιο".

Το αυτί του Ερντογάν ούτε που ίδρωσε και ανακοίνωσε ό,τι, θα συνεχίσει, τουλάχιστον για τρεις μήνες τις έρευνες.

Η κυβέρνηση αντί να δει την πραγματικότητα και να επανασχεδιάσει την στρατηγική της, εντείνει την προπαγάνδα της με τις δηλώσεις των αρμοδίων και κυρίως με τις διαρροές της, που με πολύ ένταση προβάλουν τα ΜΜΕ.

Ακόμη χειρότερα ο Τράμπ, που από την ημέρα της εκλογής του άλλαξε την σχετικά προσεκτική στάση των ΗΠΑ για τα Ελληνοτουρκικά, υπέρ της Τουρκίας, έκανε ένα τηλεφώνημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και μετά στον Τούρκο και μας τάραξαν στις ερμηνείες, με χαμηλούς τόνους οφείλω να πω η κυβέρνηση, αλλά την δουλειά ανέλαβαν τα πρόθυμα ΜΜΕ, ό,τι, ο Τράμπ τα έψαλε στον Ερντογάν, επειδή μίλησε πρώτα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Οι αφιλότιμοι, όταν μετά από μια ημέρα ο Λευκός Οίκος έβγαλε μια ανακοίνωση λίγων λέξεων για το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων, όπου με σαφήνεια έλεγε "Η Ελλάδα και οι Τουρκία είναι σύμμαχες χώρες των ΗΠΑ και πρέπει να αποκλειμακώσουν την ένταση μεταξύ τους", δηλαδή φταίνε και οι δύο χώρες για την ένταση, κυβέρνηση και ελληνικά ΜΜΕ, πανηγυρίζουν για το δεύτερο τηλεφώνημα του Τράμπ στον Μητσοτάκη, λέγοντας ό,τι, έδειξε ποιον στηρίζει.

Ο Τράμπ μιλάει για διάφορα θέματα σχεδόν κάθε ημέρα με τον Ερντογάν, έκανε και δύο τηλεφωνήματα στον Μητσοτάκη για να τα πουλήσει στους ομογενείς ψηφοφόρους και εμείς τρελαθήκαμε από χαρά.

Δεν σκέφτονται ότι, μπορεί ο Τράμπ, στα πολλά ανόητα που λέει κάθε ημέρα, να είπε και στον Μητσοτάκη καμιά άσχετη βλακεία, που ανάγκασε τον Μητσοτάκη να κοκκινίσει από αμηχανία;
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.