Εμβολισμός τουρκικής φρεγάτας: Μην κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος

Τις τελευταίες ημέρες βλέπω επαναλαμβανόμενες αναφορές στη σύγκρουση της φρεγάτας «Λήμνος» με το τουρκικό «Κεμάλ Ρέις». Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της ελληνικής κοινής γνώμης να πανηγυρίσει μια επιτυχία. Υποθέτω ότι όλα όσα γράφονται για το στραπατσάρισμα του τουρκικού πλοίου είναι αληθή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι το σημαντικό.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Το σημαντικό είναι ότι οι Τούρκοι έδειξαν ότι μπορούν να καταπατούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ όποτε θέλουν, χωρίς καμία συνέπεια. Ακόμη και οι κυρώσεις της ΕΕ στις οποίες προσδοκούσαμε ως υποκατάστατο της δικής μας πολιτικής, πολύ δύσκολα θα επιβληθούν. Και αν επιβληθούν, δεν θα είναι ουσιαστικές. 

Το σημαντικό λοιπόν είναι ότι η ελληνική ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού γκριζαρίστηκε. Και μάλιστα γκριζαρίστηκε δίπλα: πρώτα αγνοήθηκε από τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου και στη συνέχεια γκριζαρίστηκε από τον Ερντογάν που είδε το κενό και δημιούργησε νέο τετελεσμένο.

Τα υπόλοιπα περί εμβολισμού της τουρκικής φρεγάτας είναι για λαϊκή κατανάλωση. Είναι μια «ευχάριστη είδηση» που έχει σπινιάρει το σύστημα ενημέρωσης και αναπαράγουν οι διάφοροι «αναλυτές» που έχει στήσει, για μην φαίνεται η νέα αποτυχία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail