Άγνωστοι έκαναν στάχτη τουρκική στρατιωτική βάση στη Συρία

Freepen.gr - Λίγες ώρες πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης του μηνός, άγνωστοι επιτιθέμενοι επιτέθηκαν και κατέστρεψαν μια τουρκική στρατιωτική βάση που αναπτύχθηκε στη βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με ορισμένα δεδομένα, μια ισχυρή έκρηξη έλαβε χώρα επί τόπου, ωστόσο, ενώ ορισμένες πηγές μιλούν για αεροπορική επίθεση, ενώ έτεροι υποστηρίζουν πως έγινε χρήση οπλοπολυβόλου, αναφέρει η ρωσική avia.pro.

Μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι μετά από μια ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε μια τουρκική στρατιωτική βάση, που είναι ένα παρατηρητήριο, εμφανίστηκαν τουλάχιστον τρία τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα σε αυτήν την περιοχή, για την εκκένωση των τραυματιών και των νεκρών, ενώ πηγές αναφέρουν ότι η βάση καταστράφηκε σχεδόν εντελώς.

Παρά την απουσία επίσημων δηλώσεων από την Άγκυρα, η κατηγορία κατά του ρωσικού στρατού έχει ήδη ξεκινήσει στα κοινωνικά δίκτυα, ιδίως, το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό κατηγορεί τη Ρωσία και το Ιράν για αυτό που συνέβη, σημειώνοντας ότι βρίσκονται πίσω από το περιστατικό και απαιτούν την παραβίαση όλων των υφιστάμενων συμφωνιών ξεκινώντας μια επιθετική επιχείρηση εναντίον του συριακού στρατού και των συμμάχων του.

Νωρίτερα, αραβικές πηγές ανέφεραν ότι από αυτήν την τουρκική στρατιωτική βάση συντονίστηκαν οι επιθέσεις εναντίον του ρωσικού και του ιρανικού στρατού στην επαρχία της Λατάκεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail