Προειδοποίηση για μεγαλύτερη καταστροφική έκρηξη από αυτή στη Βηρυτό

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της National Oil Corporation της Λιβύης, Mustafa Sanallah, προειδοποίησε το Σάββατο για τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Περιοχή της Ημισελήνου του Πετρελαίου, με τη συνεχιζόμενη παρουσία μισθοφόρων στις εγκαταστάσεις, αναφέρει το 218News.

Ο Sanallah δήλωσε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή της Ημισελήνου του Πετρελαίου αυξάνει τους κινδύνους λόγω της παρουσίας υδρογονανθράκων και χημικών υλικών που είναι αποθηκευμένα στα λιμάνια πετρελαίου που μπορεί να οδηγήσουν σε «μεγάλη ζημιά» που θα υπερβεί την έκρηξη του λιμανιού της Βηρυτού, σε βάρος των κατοίκων κι εργαζομένων της περιοχής, εκτός από τα δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένες ευκαιρίες εξαγωγής.

Ο Sanallah προειδοποίησε ότι η ικανότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου πρόκειται να εξαντληθεί, γεγονός που θα οδηγήσει σε διακοπή των εργασιών παραγωγής εντός των ημερών και αύξηση των ωρών διακοπής ρεύματος στην ανατολική περιοχή λόγω της αναστολής της τροφοδοσίας σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail