Οι Τούρκοι πριν από 80 χρόνια: Ο ελληνικός στρατός είναι ο καλύτερος του κόσμου

Στην τουρκική "Αξάμ", στις 24 Απριλίου του 1941, ανευρίσκουμε τούτα τα ωραία που ίσως πρέπει να αποσταλούν στον Ερντογάν μήπως και κάνει δεύτερες σκέψεις να κάτσει τελικά στα αυγά του:


"“Ο ελληνικός στρατός δοξάζει και τιμά το έθνος του και απέδειξεν ότι είναι ένας από τους καλλιτέρους του κόσμου. Τα κατορθώματα των Ελλήνων στρατιωτών, προκαλούντα και των αντιπάλων ακόμη τον θαυμασμόν, επισκιάζουν την μυθολογίαν. Ο στρατός αυτός έδειξε μεγαλύτερον ηρωισμόν και εναντίον του δευτέρου αντιπάλου, ο οποίος ήτο ισχυρότερος και πολυαριθμότερος του πρώτου…. Αι γερμανικαί δυνάμεις ομολογούν ότι ουδέποτε επολέμησαν εχθρόν τόσον πείσμονα όσον τους Έλληνας. Οι Έλληνες στρατιώται απεδείχθησαν ούτω ανώτεροι και των θρυλικών ηρώων, προασπίσαντες σπιθαμήν προς σπιθαμήν το έδαφός των….Ο ελληνικός στρατός διά του αγώνος του έδωσεν εις τον κόσμον το μέγα παράδειγμα της τιμής και της αξιοπρεπείας, το οποίον θα παραμείνη εις την ιστορίαν”.(σελ. 214).

Ο Τούρκος στρατηγός Ερκιλέτ έγραφε την 10η Δεκεμβρίου εις την "Σαν Πόστα":

“Ο ελληνικός στρατός απέσπασε τον θαυμασμόν ολοκλήρου του κόσμου. Το Ελληνικόν Έθνος δικαίως υπερηφανεύεται δι’ αυτόν. Η απήχησις της ελληνικής νίκης υπηρξεν ευρεία και τα απότελέσματά της ακόμη ευρύτερα. Ήδη οι Άγγλοι επιτίθενται εις την Αίγυπτον εναντίον των στατευμάτων του Γκρατσιάνι”.

Εις την "Αξάμ" διαβάζουμε:” Οι Έλληνες επολέμησαν θαυμάσια και επέδειξαν υπέροχον στρατηγικήν τέχνην. Η άφθαστος ικανότης του ελληνικού επιτελείου εξασφαλίζουν τας σημερινάς νίκας…”.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail