«Η Τουρκία στέλνει μισθοφόρους με 5.000 δολ. στο Αζερμπαϊτζάν απέναντι στην Αρμενία»

Freepen.gr - Το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) μετέδωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία φέρεται να αναπτύσσει Σύριους μισθοφόρους από τις πόλεις Afrin και Azaz στο Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, οι μαχητές της Συρίας θα βοηθήσουν το Αζερμπαϊτζάν στη μακροχρόνια σύγκρουσή τους με τη γειτονική Αρμενία.

«Πηγές, που δεν ήθελαν να ταυτοποιηθούν για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν ότι δεκάδες από τις  συμμορίες του "Εθνικού Στρατού" που εδρεύουν στις κατεχόμενες περιοχές της βόρειας Συρίας, ειδικά στο Αφρίν και την Αζάζ, πέρασαν σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας», ανέφερε το ΑΝΗΑ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι μαχητές ολοκλήρωσαν μια εκπαίδευση σε στρατόπεδο διάρκειας δύο μηνών πριν αναπτυχθούν στο Αζερμπαϊτζάν.

Επιπλέον, το ANHA ισχυρίζεται ότι σε όσους υπέγραψαν συμφωνία με την Τουρκία θα καταβληθούν 5.000 $ (USD) για ανάπτυξη διάρκειας τριών έως έξι μηνών.

Δε δημοσιεύθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες από το ANHA, ούτε οι τουρκικές αρχές σχολίασαν τους ισχυρισμούς αυτούς του κουρδικού πρακτορείου.

Ωστόσο τίποτε δε μας εκπλήσσει. Έχουμε σημειώσει πολλές φορές ότι ο Ερντογάν διατηρεί μια τράπεζα πρόθυμων αναλώσιμων στο Ιντλίμπ και τις κατεχόμενες ζώνες της Συρίας με τους οποίους μπορεί να διεξάγει πολέμους ελαχιστοποιώντας τις τουρκικές απώλειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail