Ρόιτερς - Η Τουρκία βρήκε γιγαντιαίο κοίτασμα στον Εύξεινο Πόντο: Ίσως καλύψει τις ανάγκες της για 20 χρόνια

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είπε στα ενεργειακά στελέχη την Τετάρτη ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα» την Παρασκευή για μια «νέα περίοδο» για την Τουρκία - σχόλια που οδήγησαν σε αύξηση των μετοχών των τουρκικών ενεργειακών εταιρειών και οδήγησαν σε άνοδο τη λίρα.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά οι πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι αναφέρεται σε ανακάλυψη φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο και μια πηγή είπε ότι η κλίμακα των αποθεμάτων θα μπορούσε ενδεχομένως να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας για 20 χρόνια.

Το γεωτρητικό πλοίο Fatih της Τουρκίας λειτουργεί από τα τέλη Ιουλίου σε μια εξερευνητική ζώνη γνωστή ως Tuna-1, περίπου 100 ναυτικά μίλια βόρεια της τουρκικής ακτής στη δυτική Μαύρη Θάλασσα.

«Υπάρχει ένα εύρημα φυσικού αερίου στο πηγάδι Tuna 1», ανέφερε η πηγή. "Το αναμενόμενο αποθεματικό είναι 26 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και καλύπτει περίπου 20 χρόνια των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας".

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν 7 έως 10 χρόνια για να ξεκινήσει η παραγωγή και εκτιμάται ότι το επενδυτικό κόστος κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail