Γυναίκα Γιαζίντι απήχθη το 2014 και βρέθηκε αιχμάλωτη παλλακίδα στην Αγκυρα

Freepen.gr - Η Hale Gönültaş αναφέρει: Μια γυναίκα Yazidi που βρίσκεται σε αιχμαλωσία από το 2014 διασώθηκε από ένα σπίτι στην Άγκυρα. Απαχθεί από ένα μέλος του ISIS στο Ιράκ, η νεαρή γυναίκα υπήρξε θύμα trafficking και τελικά εντοπίστηκε από ένα μέλος της οικογένειάς της όπως σημειώνει η duvarenglish.com.

Μια γυναίκα Yazidi στα 20 της πλέον, που είχε απαχθεί από το ISIS το 2014, διασώθηκε από την αιχμαλωσία στην Άγκυρα, όπου ένας άντρας που «την αγόρασε» από τους αρχικούς απαγωγείς της την κρατούσε.

Η εξέταση της νεαρής γυναίκας έδειξαν ότι επέζησε σeξουαλικής επίθεσης, σωματικής βίας και υποσιτισμού.

Η κοπέλα που αναγνωρίστηκε ως Ζοζάν Κ. απήχθη από μέλη του ISIS κατά τη διάρκεια της σφαγής στο όρος Sinjal το 2014 κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, όπου περίπου 6.000 γυναίκες και παιδιά αιχμαλωτίστηκαν.

Ενώ η πλειοψηφία της οικογένειας της νεαρής γυναίκας σκοτώθηκε, ο θείος της επέζησε και συνέχισε να ψάχνει για οποιαδήποτε μέλη της οικογένειας μπορούσαν να βρίσκονται στη ζωή.

Η οικογένεια εντόπισε τη Ζοζάν σε μια «αγορά σκλάβων» στο σκοτεινό διαδίκτυο το 2018, όπου η εικόνα της εμφανίστηκε για μια μόνο ώρα, καθώς η νεαρή γυναίκα «γρήγορα» αγοράστηκε από έναν Τουρκμένο από το Ιράκ μέλος του ISIS.

Αφού τους χορηγήθηκε άσυλο στην Αυστραλία το 2018, ο θείος της Ζοζάν ενημερώθηκε ότι η νεαρή γυναίκα κρατείται στην περιοχή Sincan της Άγκυρας.

Ενώ η Ζοζάν κρατείτο σε ένα σπίτι με την οικογένεια του μέλους του ISIS με δύο συζύγους και τέσσερα παιδιά, ο άντρας ταξίδευε συνεχώς μεταξύ Ιράκ και Άγκυρας.

Διαμεσολαβητές διαπραγματεύθηκαν με το μέλος του ISIS ενώ ήταν στο Ιράκ, του πλήρωσαν λύτρα και πήραν τη Ζοζάν από το σπίτι της στην Άγκυρα, μεταφέροντάς την από την Τουρκία λίγο μετά.

Αλήθεια όμως, ο  τζιχαντιστής συνεχίζει να ζει ελεύθερα στην Αγκυρα με τις γυναίκες του;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail